fbpx

Μαγευτική Ferrari, εντυπωσιακός Leclerc – Καταποντισμός για Verstappen

Μαγευτική Ferrari, εντυπωσιακός Leclerc – Καταποντισμός για Verstappen

Όταν η Ferrari και ο Binotto ανακοίνωναν ότι θα φτιάξουν το μονοθέσιο που θα ήταν είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα 2022-23 πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν ότι η ιστορική ομάδα θα τα καταφέρει.

Άλλοι πάλι θεωρούσαν ότι ήρθε το τέλος της Ferrari όσο διαρκούσαν τα «πέτρινα» χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ομηρική μάχη μέχρι τέλους με νικητή τον Max Verstappen – Συναρπαστικός ο αγώνας και η Ferrari

Όλοι αυτοί διαψεύστηκαν με την πρώτη καρό σημαία του φετινού πρωταθλήματος και όσοι ακόμα έμειναν να αμφιβάλουν, μάλλον θα πείστηκαν μετά τον τρίτο αγώνα και το νέο θρίαμβο, ότι η Ferrari όχι μόνο επανήλθε αλλά γράφει ιστορία, όπως άλλωστε έκανε τόσες δεκαετίες.

Ο Charles Leclerc πήρε τον έλεγχο του αγώνα από την εκκίνηση και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Άλλωστε δεν χρειάστηκε να κοιτάξει πολύ πίσω επειδή απλά ήταν ο pole man του αγώνα. Μάλιστα εκτός από τη πρωτιά ευνοήθηκε περισσότερο βαθμολογικά μετά την εγκατάλειψη του Verstappen!

 

 

Πριν την εκκίνηση η Red Bull είχε αλλάξει προληπτικά τα ψυγεία και στις δύο RB18, ενώ αντικατέστησε και στοιχεία του υδραυλικού κυκλώματος στο μονοθέσιο του Verstappen.

Ο Verstappen προσπαθούσε να κρατήσει επαφή με τον Leclerc στην κορυφή. Όμως ενώ έγραφε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, η RB18 θα τον πρόδιδε για ακόμη μία φορά σηματοδοτώντας τον καταποντισμό.

 

 

Ο αγώνας του Ολλανδού έλαβε τέλος και ο πρωταθλητής θα δεχόταν ένα ακόμη σημαντικό βαθμολογικό πλήγμα. Το VSC θα λειτουργούσε υπέρ των Alonso και Magnussen οι οποίοι μπήκαν να αλλάξουν σε medium.

Ο Verstappen είχε λίγο καλύτερη αντίδραση στο σβήσιμο των κόκκινων φώτων αλλά ο Leclerc κρατήθηκε μπροστά. Την ίδια στιγμή ο Hamilton ξεκινούσε δυνατά περνώντας τους Perez και Norris πριν την πρώτη στροφή. Ο Norris θα έχανε άλλη μία θέση από τον Russell.

 

 

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Leclerc να παίρνει μία σημαντική νίκη. Ο Charles είχε ένα ονειρικό τριήμερο με pole, ταχύτερο γύρο και νίκη. Επίσης, είχε την πρωτοπορία για κάθε γύρο του αγώνα πετυχαίνοντας το πρώτο του Grand Slam! Τελευταίος οδηγός της Ferrari που το είχε πετύχει ήταν ο Alonso στην Σιγκαπούρη του 2010. Δεν ήταν, όμως, μόνο ο τρόπος που κυριάρχησε στον αγώνα, ο λόγος για να χαμογελούν οι tifosi.

Οι εγκαταλείψεις των Verstappen και Sainz τον φέρνουν σε θέση ισχύος στο φετινό πρωτάθλημα. Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να επαναπαύονται στην Ferrari. Η σεζόν έχει ακόμη 20 αγώνες και πολλά μπορούν να συμβούν. Όμως, η αλήθεια είναι πώς καλύτερο ξεκίνημα δύσκολα θα φαντάζονταν πριν το Μπαχρέιν.

 

Επόμενος αγώνας 24 Απριλίου στην Ιταλία