fbpx

Μαγική νίκη Hamilton και «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Μαγική νίκη Hamilton και «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Δύο αγώνες απομένουν στην Αραβική χερσόνησο για να πέσει η καρό σημαία του φετινού πρωταθλήματος της F1 και όλα πλέον είναι ρευστά. Ο Lewis Hamilton κάνοντας έναν πολύ ωραίο αγώνα πήρε το gp του Κατάρ και πλέον έφερε τη διαφορά με τον Max Verstappen στους οκτώ πόντους!

Με απλά λόγια όλα είναι ρευστά στο πρωτάθλημα με τον Βρετανό να θέλει ακόμα ένα πρωτάθλημα –ίσως το τελευταίο του- και τον Ολλανδό να προσπαθεί να πάρει το πρώτο του, χωρίς όμως να υπολογίζει τον «άλλο» του εαυτό, που τον έχει κάνει πολλές φορές να αγνοεί τους κανονισμούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Απίθανός Hamilton νίκησε και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα – Πήρε 5000 ευρώ πρόστιμο

 

Έτσι και αυτή τη φορά ο Max Verstappen τιμωρήθηκε επειδή αγνόησε την κίτρινη σημαία.

Ο Βρετανός ξεκίνησε πρώτος καθώς πήρε την 102η Pole Position στην καριέρα του με τον Ολλανδό να ξεκινά από την έβδομη θέση λόγω της ποινής.

 

 

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Alonso να περνάει στην τρίτη στροφή τον δεύτερο Gasly, την ώρα που ο Max Verstappen από 7ος κατάφερε στον πρώτο γύρο να φτάσει στην τέταρτη θέση.

Καταστροφική εκκίνηση για τον Bottas που «έπεσε» στην 11η θέση πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου.

Στον 4ο γύρο ο Ολλανδός περνάει τον Gasly ο οποίος έχασε για λίγο την γραμμή. Πλέον πρώτος είναι ο Hamilton, δεύτερος ο Alonso, τρίτος ο Verstappen.

Στον 5ο γύρο και στην μεγάλη ευθεία ο Max Verstappen ενεργοποιώντας το DRS περνάει και τον δεύτερο Alonso, όντας πλέον 4 δευτ. πριν από τον πρώτο Hamilton.

 

 

Η τιτανομαχία ξεκινάει πολύ νωρίς, από τον 5ο γύρο με τον Βρετανό και τον Ολλανδό να δείχνουν τις ικανότητες τους σε μία πίστα που κανείς δεν έχει ξανατρέξει.

Στην μεγάλη ευθεία πραγματοποιούνται σχεδόν όλες οι προσπεράσεις. Ο Valterri Bottas περνάει στην 10η θέση στον 9ο γύρο, ενώ ο 5ος Norris μονομαχεί με τον 4ο Gasly.

Κάποιο μικροπροβλήματα του Max Verstappen επιτρέπουν στον πρώτο Hamilton να αυξήσει την διαφορά του, πραγματοποιώντας συνεχώς τον καλύτερο χρόνο.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Perez ο οποίος έχει ανέβει στην 5η θέση στον 13ο γύρο.

Όσοι οδηγοί ξεκίνησαν με μαλακή γόμα, σταδιακά επισκέπτονται τα pit ενώ ο Bottas συνεχίζει να ανεβαίνει, φτάνοντας στην 7η θέση.

Ο Hamilton σταθερά πρώτος μεγαλώνει την διαφορά ασφαλείας, όσο ο Verstappen απέχει 7 δευτ. και ο τρίτος Alonso 29δευτ.

Στον 17ο γύρο ο Max Verstappen μπαίνει στα Pit Stop τοποθετώντας σκληρή γόμα σε μόλις 2.2 δευτ. διατηρώντας την δεύτερη θέση, μπροστά από τον τρίτο Alonso.

Στον 18ο γύρο επίσης επισκέπτεται και ο πρώτος Lewis Hamilton τα Pit, διατηρώντας επίσης την πρώτη θέση του, αφήνοντας δεύτερο τον Ολλανδό στα 10 δευτ. και τρίτο τον Alonso στα 11 δευτ.

Τον 23ο γύρο ο Bottas καταφέρνει να περάσει στην 4η θέση περνώντας το Norris,  ο οποίος ακόμα διαθέτει τη μαλακή γόμα από την αρχή του αγώνα.

Στον 28ο γύρο και τα δύο μονοθέσια της Ferrari μπήκαν ταυτόχρονα στα Pit stop.

Στον 29ο γύρο ο Perez προσπερνάει εντυπωσιακά τον Alonso σε μία μονομαχία – επίδειξη τεχνικής.

Ο Bottas έχει ξεπεράσει τους μισούς γύρους με την μαλακή γόμα και το πλήρωσε με ένα κλατάρισμα. Πραγματοποίησε μισό γύρο με σκασμένο λάστιχο. Το Pit Stop του διήρκησε 11.4δευτ.

Στον 37ο γύρο 1ος είναι ο Hamilton, 2ος ο Verstappen,3ος ο Perez,4ος ο Alonso και 5ος ο Norris. Ο Bottas «έπεσε» στην 13η θέση μετά το κλατάρισμα που είχε.

Ο Ολλανδός θα μπει για δεύτερη φορά στα Pit στον 42ο γύρο (2.1 δευτ.), διατηρώντας την δεύτερη θέση του.

Και ο Hamilton ακολουθεί στα Pit σε 2.3 δευτ. με την κατάταξη να μην αλλάζει καθώς οι διαφορές είναι μεγάλες.

Ο Perez προσπερνάει τον Ocon και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση πίσω από Norris.  Ο George Russel παθαίνει κλατάρισμα στο μπροστά αριστερό τροχό, 6 γύρους πριν το τέλος, ενώ ο Bottas εγκαταλείπει στον 51ο γύρο. Στον 52ο γύρο υπάρχει και τρίτο κλατάρισμα στον αγώνα, αυτή την φορά για τον Latifi ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει.

Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μεταξύ Hamilton και Verstappen φάνηκε έντονα.