fbpx

Μαγικός Hamilton πήρε τη νίκη – Ισοβαθμία και θρίλερ στον τελευταίο αγώνα!

Μαγικός Hamilton πήρε τη νίκη – Ισοβαθμία και θρίλερ στον τελευταίο αγώνα!

Και η αγωνία για το φετινό πρωτάθλημα F1 θα λήξει οριστικά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις 12 Δεκεμβρίου 2021 στο  Άμπου Ντάμπι! Τελικά κανένας δεν περίμενε ότι αυτό το απόλυτα βαρετό πρωτάθλημα θα εξελισσόταν σε ένα μεγάλο θρίλερ με ωραίους αγώνες και απίστευτες κόντρες μεταξύ των μονομάχων.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μαγική νίκη Hamilton και «φωτιά» στο πρωτάθλημα

 

Στην ολοκαίνουργια και χλιδάτη πίστα της Τζέντα ο Hamilton έβγαλε όλη του την τέχνη και απέδειξε πως επάξια είναι παγκόσμιος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια.

 

 

Ο Βρετανός ήταν μαγικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα ακόμα και όταν έμεινε δεύτερος να κυνηγάει τον Ολλανδό. Από την άλλη ο Verstappen δεν απέφυγε τα λάθη αν και η ομάδα του τον είχε οπλίσει με πολλές …εκπλήξεις! Έτσι λοιπόν  και ο δύο οδηγοί βρέθηκαν ισόβαθμοι στη γενική βαθμολογία.

Χαρακτηριστικό του χθεσινού προτελευταίου αγώνα ήταν οι τρεις εκκινήσεις:

 

Πρώτη εκκίνηση

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να προστατέψει την πρώτη θέση του ενώ ο Bottas έκλεισε τον δρόμο στον Ολλανδό και προσφέρει μία έξτρα σιγουριά  στον συμπαίκτη του. Παρά τον συνωστισμό και την στενή πίστα, αρκετά καθαρή η εκκίνηση χωρίς κάποια επαφή, δείχνοντας πως όλοι οι οδηγοί είναι αρκετά προσεκτικοί στη νέα αυτή πίστα.

Στον πρώτο γύρο ο Alonso ήταν ο πιο κερδισμένος, καθώς κατάφερε να κερδίσει 3 θέσεις φτάνοντας στην 10η, την ώρα που ο Hamilton-Bottas-Verstappen είναι η πρώτη τριάδα.

 

 

O Bottas καταφέρνει να απαλλάξει τον Hamilton από το άγχος του Verstappen για τους πρώτους 4 γύρους, με τον Βρετανό να αποκτά απόσταση 2.422δευτ.  Στο μεγαλύτερο κομμάτι της πίστας, οι πιλότοι πηγαίνουν με τέρμα το γκάζι! Χαρακτηριστική η δήλωση του Ocon «Είναι μεγάλες ευθείες που στρίβουν».Οι ταχύτητες είναι πολύ μεγάλες με την Alfa Romeo να καταγράφει πολύ υψηλές τελικές ταχύτητες, την ώρα που τα μονοθέσια περνούν ελάχιστα εκατοστά από τις ειδικά ενισχυμένες (σε μερικά σημεία) μπαριέρες.

Ο αέρας συγκριτικά με τα ανοιχτά grand prix είναι αρκετά λιγότερος ενώ οι περισσότερες προσπεράσεις επιχειρούνται στην ευθεία με ανοιχτό το DRS.

Στην στροφή 22 ο Mick Schumacher χτυπάει με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες και καταστρέφει το μονοθέσιο του με το κίτρινο αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την είσοδο του. Μία στροφή στην οποία και στα δοκιμαστικά είχε σημειωθεί ατύχημα. Η εξτρά επενδύσεις στις μπαριέρες λειτούργησαν και ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, με τον τελευταίο μάλιστα να ζητάει και συγγνώμη από την ομάδα του.

Στον 10ο γύρο ο Lewis Hamilton μπαίνει στα pits  και ακολουθεί ο Bottas. Αλλαγή ελαστικών και για Leclerc, Perez.Πλέον στον 13ο γύρο έχουμε κόκκινη σημαία που σημαίνει Διακοπή του Αγώνα. Ο Ολλανδός θα καταφέρει να αλλάξει ελαστικά χωρίς να «χρεωθεί» pit stop με τον Lewis Hamilton να χάνει το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει και να δηλώνει φανερά ενοχλημένος για την κόκκινη σημαία.

 

Δεύτερη εκκίνηση

Ο αγώνας ξεκινά και πάλι στον 15ο γύρο μετά από 20λεπτη διακοπή με τον Max Verstappen στην πρώτη θέση («κερδίζοντας» αλλαγή ελαστικών) και τον Lewis Hamilton πίσω του, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει ήδη ένα pit stop. Η λογική λέει πως όλοι οι οδηγοί θα πάνε μέχρι τέλους με τη σκληρή γόμα.

 

 

Η εκκίνηση δόθηκε και ο Hamilton κάνει ταχύτερη εκκίνηση με τον Verstappen να ξαναπαίρνει την πρώτη θέση πατώντας εκτός πίστας. (μία φάση που θα εξεταστεί σίγουρα).

Στην επόμενη στροφή όμως υπάρχουν πολλές επαφές με τρία μονοθέσια να βγαίνουν εκτός αγώνα και τη δεύτερη κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνιση της για εκ νέου διακοπή του αγώνα. Μετά λοιπόν τον Mick Schumacher, εκτός αγώνα και οι Perez, Mazepin και Russell.

 

Τρίτη εκκίνηση

Η κίνηση του Ολλανδού να κλείσει τον Βρετανό προβληματίζει τους αγωνοδίκες οι οποίοι μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις για την σειρά εκκίνησης των μονοθεσίων. Η τελική σειρά εκκίνησης είναι: Ocon – Hamilton – Verstappen μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων(πρωτόγνωρα πράγματα).

Τα μονοθέσια ξεκινούν από στάση με τον Ocon να κόβει δρόμο και να αφήνει τον Verstappen να περάσει πρώτος. Ο Hamilton στην τρίτη θέση ενώ βρισκόμαστε ακόμα στον 17ο γύρο. Πραγματικό θρίλερ ο σημερινός αγώνας.

Ο Hamilton πολύ γρήγορα παίρνει την δεύτερη θέση πίσω από τον Verstappen και πλέον η μονομαχία είναι επίσημη. Βρετανός εναντίον Ολλανδού με τα υπόλοιπα μονοθέσια να έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Στον 23ο γύρο ο Tsunoda έχει έξοδο και το μονοθέσιο του χάνει τον προφυλακτήρα του μετά από επαφή με τον Vettel. Ο ιάπωνας οδηγεί το μονοθέσιο του στα pits όσο το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας κάνει την είσοδο του για αλλαγή προφυλακτήρα και ελαστικών ο  οποίος τελικά δέχθηκε 5 δευτ. ποινή.

Επαφή μεταξύ Vettel και Raikkonen αφήνει μερικά θραύσματα εντός της πίστας με έναν θαρραλέο υπάλληλο της πίστας να τα μαζεύει πεζός. Ένα ακόμη αυτοκίνητο ασφαλείας απαγορεύει τις προσπεράσεις και ο ρυθμός πέφτει για ακόμη μία φορά. Οι υποθέσεις για τα ατυχήματα επιβεβαιώθηκαν και τα Grand Prix στη Σαουδική Αραβία σίγουρα θα μπουν στο μικροσκόπιο. Στον 35ο γύρο ξανά κομμάτι από το μονοθέσιο του Vettel στην πίστα και για μία ακόμη φορά υπάρχει εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στον 37ο γύρο υπάρχει σύγκρουση για τους δύο πρώτους οδηγούς καθώς ο Ολλανδός πατάει φρένα (καθώς του δόθηκε η εντολή να παραχωρήσει τη θέση του) και ο Βρετανός πέφτει πάνω του χτυπώντας άσχημα τον προφυλακτήρα του. Στον 42ο γύρο ο Hamilton περνάει για λίγο πρώτος, με τον Verstappen να ξαναπερνάει, με μία πραγματικά αλλόκοτη οδήγηση την οποία «πληρώνει» με 5 δευτ. ποινή.

Πλέον ο Hamilton είναι πρώτος πραγματοποιώντας και μία προσπέραση με άνεση. Στον 46ο γύρο εγκαταλείπει και ο Vettel ενώ την τρίτη θέση θα καταλάβει ο Bottas.