fbpx

Μας άρεσε και αισιοδοξούμε να είναι μόνιμο! Ο Rovanpera κέρδισε το Ράλι Ακρόπολις 2021

Μας άρεσε και αισιοδοξούμε να είναι μόνιμο! Ο Rovanpera κέρδισε το Ράλι Ακρόπολις 2021

Το χαρήκαμε! Μας άρεσε και αισιοδοξούμε να είναι μόνιμο! Το Ράλι Ακρόπολις 2021 ολοκληρώθηκε με τον Kalle Rovanpera να κατακτά τη νίκη για λογαριασμό της Toyota.

Ο Kalle Rovanpera κατάφερε αυτό που δεν πέτυχε ο πατέρας του Harri (δύο νίκες στο WRC) αλλά έγινε και ο νεότερος σε ηλικία (20 ετών) νικητής στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το πιο τρομερό ατύχημα έδωσε τη νίκη στον Ricciardo – Το Halo έσωσε τον Hamilton!

 

Για τον νεαρό Φινλανδό όλα κρίθηκαν το πρωί του Σαββάτου όταν κυριάρχησε στις τέσσερις πρώτες ειδικές της ημέρας και έφτιαξε τη διαφορά που τον οδήγησε με ασφάλεια στην τελευταία ημέρα του αγώνα. Στην πρώτη ειδική διαδρομή της Κυριακής ο Rovanpera ξεκαθάρισε τα πράγματα κερδίζοντας με άνεση την ειδική κόβοντας την όρεξη σε Ott Tanak και Sebastien Ogier για τη διεκδίκηση της νίκης.

 

 

Μαζί με την επιτυχία του νεαρού Φινλανδού, το μεγάλο νέο του αγώνα είναι η εξασφάλιση της θέσης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC και για το 2023, όπως ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με οχτώ νίκες σε 15 ειδικές διαδρομές ο Rovanpera διέψευσε ακόμη και τους πιο δύσπιστους για τις ικανότητές του.

 

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak (Hyundai), που αντιμετώπισε πολλά μικρά προβλήματα για τρεις ημέρες, μέχρι το Power Stage, χωρίς να καταφέρει να ανησυχήσει τον Φινλανδό νικητή.

Εκμεταλλευόμενος και τις αποτυχίες του δίδυμου Evans / Neuville, ο Sebastien Ogier (Toyota) έκανε εύκολο αγώνα, κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης από τους αντιπάλους του στο πρωτάθλημα. Σταθερό αγώνα έκανε και ο Danni Sordo (4ος) ο οποίος βοηθά την Hyundai για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

 

 

Προδομένος από τα μηχανικά μέρη του Ford Fiesta την Κυριακή, ο Adrien Fourmaux, έχασε από τους Greenfield (5ος) και Evans (6ος) και τελικά τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Στο WRC3, ο Yohan Rossel, χάρη σε ένα τέλειο δεύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, κέρδισε μια τρίτη συνεχόμενη νίκη και «βλέπει» τον τίτλο.  Ο Γάλλος έζησε ένα θρίλερ όταν στο τέλος της ειδικής χτύπησε σε βράχο στράβωσε το τιμόνι του Citroen και παραλίγο να μην τερματίσει τον αγώνα. Τελικά με την βοήθεια του συνοδηγού του τα κατάφερε.

Στην Ελληνική άτυπη κατάταξη την πρώτη θέση πέτυχε ο Γιώργος Κεχαγιάς με το Skoda Fabia EVO.