fbpx

Μεγάλη νίκη Vinalles, αλλά η νέα εποχή της Yamaha ανήκει στον Quartararo

Μεγάλη νίκη Vinalles, αλλά η νέα εποχή της Yamaha ανήκει στον Quartararo

Οι άνθρωποι της Yamaha έφυγαν χαρούμενοι από το Άσσεν, έχοντας στις αποσκευές τους μια πρωτιά και μια τρίτη νίκη.

Η πρωτιά από τον «εργοστασιακό» Vinalles και η τρίτη θέση από τον «δορυφορικό» Quartararo. Οι άνθρωποι της Yamaha ήταν τόσο χαρούμενοι που η πτώση του Rossi ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητη στην ομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι κάνει στη μηχανή σου μία καυτή μέρα του καλοκαιριού!

 

Ο νεαρός  Quartararo εντυπωσίασε τους πάντες όταν, όχι μόνο κατάφερε να ελέγξει τις ταλαντώσεις της «μεταχειρισμένης» Μ1, αλλά να ανταγωνιστεί στα ίσα τον Markquez και τον Vinalles που αγωνίζονταν με την εξελιγμένη Μ1 και στο τέλος να τερματίσει στη τρίτη θέση!

 

 

Ο Γάλλος της δορυφορικής Yamaha αγωνίζονταν με μια μοτοσικλέτα, προηγούμενο μοντέλο της Μ1 που χρησιμοποιούνταν για προπόνηση και δοκιμές από τους Rossi και Vinalles ενώ για τεχνική υποστήριξη έχει ανταλλακτικά πολλά από τα οποία είναι χρησιμοποιημένα!

 

 

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας του Quartararo ήταν ότι κατάφερε να ελέγξει τις ταλαντώσεις και να κάνει έναν δυνατό αγώνα, έχοντας πρόσφατα εγχειρισμένο το δεξί του χέρι!

 

 

 

 

Ο Quartararo, φαίνεται ότι αποτελεί το μέλλον της Yamaha στη μετά-Rossi εποχή στη μετάβαση του πιθανόν στην εργοστασιακή ομάδα. Από την άλλη πολύ καλή εμφάνιση του Vinalles είναι δεδομένη ωστόσο πρέπει να έχει και συνέχεια.

 

 

 

 

Ο Ισπανός είχε δείξει από την πρώτη ημέρα ότι είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό. Ήταν δυνατός στην εκκίνηση, σ’ ένα κομμάτι που δυσκολευόταν στο παρελθόν, ο Vinales κατάφερε να μείνει κοντά στο μπροστινό γκρουπ και να κερδίσει.

 

 

Από την άλλη ο Marquez έκανε έναν σχετικά χαλαρό αγώνα αφού συνεχίζει να απολαμβάνει την πρώτη θέση και με διαφορά. Ωστόσο το μαλακό πίσω που επέλεξε μάλλον του στέρησε την πρωτιά στο Άσεν. Οι είκοσι βαθμοί που πήρε ήταν πολύτιμοι για το πρωτάθλημα, καθώς μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον δεύτερο, τον Andrea Dovizioso.

Ο Dovi, όπως και οι άλλες Ducati, δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και ο Ιταλός έμεινε στην τέταρτη θέση.

 

 

Επόμενος αγώνας 7 Ιουλίου Sachsenring