fbpx

Με αρκετές αλλαγές τα νέα Windows 11 – Η ανακοίνωση της MIcrosoft

Με αρκετές αλλαγές τα νέα Windows 11 – Η ανακοίνωση της MIcrosoft

Με αρκετές αλλαγές στον σχεδιασμό και ειδικά στη θέση του πλήκτρου Έναρξη (Start) και της βασικής μπάρας εφαρμογών αλλά και με την ενσωμάτωση -σε μεγάλο βαθμό- του Microsoft Teams έρχονται τα Windows 11, η νέα έκδοση του δημοφιλέστατου λειτουργικού συστήματος της Microsoft που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα σε νέους υπολογιστές και μέσω δωρεάν αναβάθμισης για υπολογιστές με Windows 10 από αυτό το καλοκαίρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα είναι τα Windows 11 – Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του νέου λογισμικού

 

Για να ελέγξει ο χρήστης αν πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 11, θα πρέπει να επισκεφτεί το Windows.com κατεβάσει την εφαρμογή της PC Health Check.

Επίσης, η Microsoft επιδιώκει μέσω των συνεργατών λιανικής της να διασφαλίσει ότι οι υπολογιστές με Windows 10 που αγοράζουν οι πελάτες της σήμερα είναι έτοιμοι για την αναβάθμιση σε Windows 11.

 

 

Στόχος της Microsoft είναι η απλοποίηση της σχεδίασης και η καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Μία βασική αλλαγή είναι πως το Start βρίσκεται πλέον στο κέντρο και μέσω του cloud και του Microsoft 365 o χρήστης έχει πρόσβαση στα πρόσφατα αρχεία του ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη συσκευή ακόμα κι αν είναι σε συσκευή Android ή iOS.

Σημειωτέον πως τα Windows 11 είναι πλέον εφικτό να χρησιμοποιεί κανείς και εφαρμογές για Android, ενώ γενικότερα έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές και στο Microsoft Store.

 

 

Στα νέα Windows 11, η Microsoft παρουσιάζει τα Snap Layouts, Snap Groups και Desktops για να παρέχει στον χρήστη έναν ακόμα πιο ισχυρό τρόπο να εκτελεί πολλές εργασίες και να παρακολουθεί αυτό που πρέπει να κάνει.

Πρόκειται για νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να οργανώνει ο χρήστης τα παράθυρά του και να βελτιστοποιεί το περιεχόμενο της οθόνης, ώστε να μπορεί να βλέπει τι χρειάζεται ακριβώς όπως θέλει σε μια διάταξη που είναι οπτικά καθαρή.

Επίσης, με τα desktops ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί ξεχωριστούς «χώρους» για κάθε μέρος της καθημερινότητας του και να τους προσαρμόσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή σχετίζεται με το Teams, το οποίο εμφανίζεται απευθείας στη γραμμή εργασιών.

 

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί άμεσα μέσω κειμένου, συνομιλίας, φωνής ή βίντεο με οποιονδήποτε, οπουδήποτε, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη συσκευή στην οποία βρίσκεται, σε Windows, Android ή iOS. Εάν το άτομο με το οποίο συνδέεται ο χρήστης στο άλλο άκρο δεν έχει πραγματοποιήσει λήψη της εφαρμογής Teams, μπορεί να συνδεθεί μαζί του μέσω SMS.

Τα Windows 11 βελτιώνουν επίσης την ενσωμάτωση με τις δυνατότητες παραγωγικότητας του Teams, επιτρέποντάς να αρχίσει κανείς να παρουσιάζει ή να κάνει σίγαση απευθείας από τη γραμμή εργασιών.

Ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον τομέα του gaming. Στην πράξη λανσάρεται το DirectX 12 Ultimate, το οποίο μπορεί να επιτρέψει συναρπαστικά, συναρπαστικά γραφικά σε υψηλές ταχύτητες καρέ, το DirectStorage για ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και πιο λεπτομερείς κόσμους παιχνιδιών και το Auto HDR για ένα ευρύτερο, πιο ζωντανό φάσμα χρωμάτων για μια πραγματικά μαγευτική οπτική εμπειρία.

Τέλος, τα Windows 11 έρχονται με ταχύτερα widgets, μια νέα εξατομικευμένη ροή που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν ανοίγει κάποιος χρήστης την εξατομικευμένη ροή, γλιστράει στην οθόνη του σαν φύλλο γυαλιού, ώστε να μην διαταράξει αυτό που κάνει.

Για δημιουργούς και εκδότες, το widget ανοίγει επίσης μια νέα ακίνητη εφαρμογή στα Windows για να παρέχει εξατομικευμένο περιεχόμενο.