fbpx

Με αυτά τα 9 βότανα μπορείς να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου

Με αυτά τα 9 βότανα μπορείς να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου

Είναι μέρος της διασκέδασης  των χαλαρών οικογενειακών και φιλικών στιγμών τα φαγοπότια που γεμίζουν αναπόφευκτα τοξίνες τον οργανισμό σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα του χειμώνα για να έχεις τέλεια υγεία!

 

Έτσι λοιπόν την επομένη της κραιπάλης μπορείς να εντάξεις στο πρωινό σου ένα από τα 10 αντιοξειδωτικά βότανα βοηθώντας τον οργανισμό σου να ανακάμψει:

 

  1. Φασκόμηλο:

Έχει τη δυνατότητα να μάχεται ενάντια στην αρνητική δράση των ελεύθερων ριζών που συγκεντρώνονται στον οργανισμό μας. Λόγω των ιδιοτήτων του μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση διάφορων παθήσεων ή ακόμα και στην πρόληψή τους.

 

  1. Πράσινο τσάι:

Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες στις οποίες οφείλονται και οι αντιοξειδωτικές του δυνατότητες αλλά και στις κατεχίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το πράσινο τσάι είναι θεραπευτικό και συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση παθήσεων καρδιάς καρκίνου, διαβήτη  κ.ά. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης σχετίζεται με τον έλεγχο του σωματικού βάρους και συστήνεται για αδυνάτισμα.

 

  1. Γαϊδουράγκαθο

Έχει ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.

 

  1. Τζίνσενγκ

Έχει την ικανότητα να μεταφέρει στα κύτταρα του οργανισμού μας οξυγόνο συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των τοξινών. Στις ευεργετικές του ιδιότητες ανήκει η τόνωση του ανοσοποιητικού η πρόληψη παθήσεων η συμβολή στην απορρόφηση βιταμινών  η δυνατότητα να μας δίνει ευεξία κ.ά.

 

  1. Πικραλίδα

Διουρητικό και τονωτικό βότανο που καθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος των εντέρων του παγκρέατος και του στομάχου.

 

  1. Γκίνγκο

Συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών του οργανισμού μας είναι αντιγηραντικό και περιέχει πολύ σημαντικά συστατικά. Είναι πολύ γνωστό ως ομοιοπαθητικό σκεύασμα.

 

  1. Ιβίσκος

Στηρίζει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Επίσης περιέχει φλαβονοειδή βιταμίνες και άλλα συστατικά σημαντικά για την ενίσχυση και τόνωση του οργανισμού. Ανάμεσα στα οφέλη του είναι η ρύθμιση της χοληστερόλης  η δράση κατά των καρδιακών παθήσεων των ηπατικών διαταραχών κ.ά.

 

  1. Τσουκνίδα

Διουρητικό βότανο καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό. Πλούσια σε ασβέστιο “,” κάλιο  νάτριο  σίδηρο και βιταμινες (Α,  Β,  C).

 

  1. Ροδιά

Το φυτό της ροδιάς ανήκει στα αντιοξειδωτικά βότανα χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Αναφορικά να πούμε για τις πολυφαινόλες της ότι μπορούν να συμβάλουν στην προστασία από καρκινικές εκδηλώσεις και από την κακή χοληστερίνη.