fbpx

Με αυτούς τους απλούς τρόπους διπλασιάζεις τα οφέλη της προπόνησης!

Με αυτούς τους απλούς τρόπους διπλασιάζεις τα οφέλη της προπόνησης!

Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να διπλασιάσεις τα οφέλη σου από την προπόνηση. Σίγουρα μία σωστή διατροφή αλλά και ένα έντονο πρόγραμμα είναι δύο τρόποι γνωστοί και περπατημένοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι μια πολύ δυνατή προπόνηση για το πάνω μέρος του σώματος σου

 

Παρακάτω σου δίνουμε 5 ακόμα τρόπους για να ωφεληθείς περισσότερο:

 

Μην κόψεις τον καφέ

Από ανασκόπηση 21 μελετών, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση ScandinavianJournalofMedicineandScienceinSports, προέκυψε το συμπέρασμα ότι όσοι αθλούνταν και κατανάλωναν καφεΐνη επιτύγχαναν υψηλούς βαθμούς δυσκολίας με πολύ λιγότερη προσπάθεια στη διάρκεια της αεροβικής. Ως αποτέλεσμα, μπορούσαν να κολυμπήσουν, να κάνουν ποδήλατο, να τρέξουν και να ασκηθούν στην κωπηλασία για περισσότερο και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Το κόλπο με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Αριζόνα, όσοι αύξαναν τον αριθμό των σετ ή των επαναλήψεων κάθε φορά που εκτελούσαν ασκήσεις ενδυνάμωσης αύξησαν τη δύναμή τους τόσο στο άνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματός τους στο διπλάσιο, στη διάρκεια 12 εβδομάδων, σε σύγκριση μ’ εκείνους που άλλαζαν το πρόγραμμά τους κάθε μήνα. Εάν κάνεις βάρη τρεις φορές την εβδομάδα, εκτέλεσε 2 σετ των 10-12 επαναλήψεων με ελαφριά βάρη την πρώτη μέρα, 3 σετ των 8-10 επαναλήψεων (χρησιμοποιώντας περισσότερη αντίσταση) τη δεύτερη μέρα και 4 σετ των 4-6 επαναλήψεων με τα πιο μεγάλα βάρη την τρίτη.

 

Μην ξεχνάς τα καθίσματα με άλμα

Για το άλμα χρησιμοποιείς όλους τους μυς στο κάτω μέρος του σώματος και έτσι επιταχύνεις το μεταβολισμό σου. Επιπλέον, με αυτό συσφίγγεις πολύ τα οπίσθια και τους γοφούς. Δύο φορές την εβδομάδα, εκτέλεσε 3 σετ από 10 βαθιά καθίσματα με άλμα: στάσου με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά, τα χέρια λυγισμένα και τις παλάμες μπροστά στο στήθος σου. Χαμήλωσε σε βαθύ κάθισμα, μέχρι οι μηροί σου να είναι παράλληλοι με το πάτωμα. Πήδα ψηλά, ασκώντας πίεση με τις μύτες των ποδιών σου. Προσγειώσου με τα γόνατα χαλαρά, χαμήλωσε ξανά σε βαθύ κάθισμα και επανάλαβε.

 

Πήγαινε για …σούσι ή τρώγε ψάρια!

Καλά άκουσες! Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολισμό σου και να μειώσουν την ταχύτητα αποθήκευση λίπους στο σώμα.

 

Τράβα το λάστιχο

Σύμφωνα με μελέτη του University of Wisconsin-La Crosse, ο συνδυασμός λάστιχων αντίστασης με βαράκια κάνει τους μύες να δουλεύουν περίπου κατά 24% περισσότερο. Κράτησε τη μία άκρη του λάστιχου και ένα βαράκι σε κάθε άκρη και στάσου στα μισά του λάστιχου καθώς εκτελείς ασκήσεις για τους δικέφαλους, ασκήσεις πίεσης στους ώμους και κωπηλατικές κινήσεις.