fbpx

Με αυτό το απλό κολπάκι θα την κάνεις να θέλει …όλο και περισσότερο !

Με αυτό το απλό κολπάκι θα την κάνεις να θέλει …όλο και περισσότερο !

Αν δεν θέλεις η κάθε ερωτική σου συνεύρεση να τελειώνει στο …10λεπτο και εσύ να νομίζεις ότι ικανοποιήθηκες με εκείνη να δηλώνει απλώς «ωραία», υπάρχει ένα απλό κολπάκι να την κάνεις να σε θέλει να επιμηκύνει την ικανοποίηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί συνήθως προτιμάμε μια νεώτερη από μας!

 

Το απλό κολπάκι λέγεται «επικοινωνία», δηλαδή ότι πρέπει να μιλάς στη διάρκεια του σεξ και φυσικά!

Η επικοινωνία μεταξύ των ζευγαριών είναι σημαντικός παράγοντας που δυναμώνει τη σχέση. Πολλά είναι τα ζευγάρια που επικοινωνούν και έτσι τονώνουν τη σχέση τους. Κάποια ζευγάρια ωστόσο, επικοινωνούν ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Αμερικανοί ερευνητές, αποφάσισαν να ερευνήσουν πόσο μεγαλύτερη και απολαυστική είναι γίνεται η ερωτική πράξη, όταν κατά τη διάρκεια της τα ζευγάρια επικοινωνούν. Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ στο Οχάιο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επικοινωνιακή άνεση σχετίζεται άμεσα με την σεξουαλική ικανοποίηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επικοινωνία που συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τονώνει τη σεξουαλικότητα και αυξάνει την ικανοποίηση. Τονίζουν μάλιστα ότι το η λιγότερη ερωτική επικοινωνία και η υψηλότερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση σχετίστηκαν με περισσότερη επικοινωνία κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα μιλώντας για το σεξ είναι επίσης πιθανότερο να το κάνουν και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ωστόσο, η διαφορά αυτή δεν εξηγεί πλήρως γιατί όσοι μιλούν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πιο ευχαριστημένοι με την ερωτική τους ζωή. Ο τρόπος που οι άνθρωποι συζητούν για τον έρωτα είναι σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας, λένε οι επιστήμονες. Εξάλλου, οι άνθρωποι που διστάζουν να ζητήσουν από τον ερωτικό τους σύντροφο να φορέσει προφυλακτικό ενδεχομένως να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η επιστημονική ομάδα συγκρότησε δείγμα 207 ατόμων, που αποτελούνταν από 88 φοιτητές και 119 μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την αντίληψη τους περί σεξουαλικής επικοινωνίας, ικανοποίησης και την ποσότητα της μη λεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας που αισθάνονταν ότι έχουν κατά την ερωτική πράξη.

Πολλοί ερωτηθέντες απάντησαν θετικά στην ερώτηση: «Αισθάνομαι νευρικότητα όταν σκέφτομαι ότι πρέπει να συζητήσω με τον σύντροφό μου για τις ερωτικές πτυχές της σχέσης μας» και «Αγχώνομαι όταν σκέφτομαι ότι πρέπει να πω στον/στην συντροφό μου τι δε μου αρέσει κατά τη διάρκεια του σεξ».

Οι εθελοντές, με μέση ηλικία τα 29, απάντησαν και σε ερωτήσεις για την ερωτική τους αυτό-εκτίμηση, όπως πόσο καλοί σύντροφοι αισθάνονταν ότι ήταν και πόση αυτοπεποίθηση είχαν για τις σεξουαλικές τους ικανότητες.

«Η συνομιλία κατά τη διάρκεια του σεξ σχετίστηκε γενικά με περισσότερη ερωτική ικανοποίηση. Η μη λεκτική επαφή σχετίστηκε πιο άμεσα με την ικανοποίηση απ’ ότι η λεκτική», επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Μπάντιν.

«Η σιωπή μπορεί να μοιάζει πιο ασφαλής και λιγότερο απειλητική για τη σχέση, άρα μπορεί να είναι ευκολότερος ένας αναστεναγμός ή μια κίνηση για να επικοινωνήσει το άτομο ότι απολαμβάνει την ερωτική πράξη απ’ το να πει ‘απολαμβάνω αυτό που γίνεται’», συμπληρώνει η ερευνήτρια.