fbpx

Με αυτό το «κολπάκι» θα κάνεις την καλύτερη προπόνηση στην άμμο

Με αυτό το «κολπάκι» θα κάνεις την καλύτερη προπόνηση στην άμμο

Τι πιο καλή και δυνατή προπόνηση από την άμμο το πρωί! Είναι ζόρικη προπόνηση και θέλει «κολπάκι» για να την κάνεις σωστά και να την βγάλεις!

Πράγματι το τρέξιμο στην άμμο αποτελεί μια πολύ δυνατή προπόνηση και στην Ελλάδα έχουμε πολλές όμορφες παραλίες. Η προπόνηση στην άμμο είναι περισσότερο αποδοτική τόσο που τρέχεις τον μισό χρόνο, απ΄ ότι σε ταρτάν, διάδρομο,  χόρτο ή χώμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις με τα σπορ της παραλίας

 

Ωστόσο η προπόνηση στην άμμο κρύβει και …παγίδες που αν δεν προσέξει κάποιος θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων

Για πολλούς και συνήθως όχι και τόσο έμπειρους δρομείς λίγα χιλιόμετρα στην παραλία ισοδυναμούν με την διατήρηση της σιλουέτας όμως αυτού του τύπου η άσκηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ επίπονη για τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Το τρέξιμο είναι σπουδαία άσκηση αλλά είναι πολύ σημαντικό στο που τρέχεις. Το τρέξιμο στην παραλία θέλει μεγάλη προσοχή αφού οι πιθανότητες τραυματισμού εκεί είναι μεγαλύτερες.

Το πρόβλημα τελικά εστιάζεται στην ίδια την άμμο η οποία είναι αρκετά ανώμαλη σαν έδαφος, σε άλλα σημεία μαλακή, αλλού σκληρή και τελικά πολύ δύσκολη στην προσαρμογή του πέλματος στο τρέξιμο σε αυτή την επιφάνεια.

Συγκεκριμένα στην άμμο το πόδι «προσγειώνεται» και δεν αναπηδά όπως σε μια σκληρή,  επίπεδη επιφάνεια. Αντίθεταβουλιάζει και πρέπει να το τραβήξετε εσείς έξω. Αυτό κουράζει τους μυς περισσότερο και μπορεί να ενοχλήσει τα πέλματα και τους τένοντες.

Θα πρέπει να μικρύνετε το βήμα σας και βέβαια να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να προχωρήσετε.

Το καλύτερο μέρος τουλάχιστον για την αρχή είναι η υγρή άμμος κοντά στο νερό. Αν προτιμάτε τη στεγνή άμμο μειώστε το ρυθμό σας λίγοόπως και το διασκελισμό σας.