fbpx

Με μια Honda να δείχνει παντοδύναμη η εκκίνηση του MotoGP 2019

Με μια Honda να δείχνει παντοδύναμη η εκκίνηση του MotoGP 2019

Τα λόγια του πατέρα του Jorge Lorenzo δείχνουν πολύ χαρακτηριστικά ότι το νέο πρωτάθλημα MotoGP θα είναι μια κόντρα εσωτερική της Honda για τις δύο πρώτες θέσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοκίνητο ή μηχανή; 8 συγκρίσεις που δείχνουν τη πιο «παθιασμένη» σχέση του άντρα

 

Η Honda δείχνει τόσο δυνατή που όπως φαίνεται ασχολείται με την κόντρα των δύο οδηγών της όπως τουλάχιστον υπονόησε ο πατέρας Lorenzo, που δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις στον Τύπο.

 

 

Τώρα όμως, στη νέα πρόκληση της καριέρας του γιού του, ο Chicho Lorenzo μίλησε σε μια δημοσιογράφο από το Ισραήλ για τη νέα σεζόν: «Η μετακίνησή του από την Yamaha στην Ducati ήταν πολύ συναισθηματική, μιας και ήταν η πρώτη αλλαγή που έκανε στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα, που πήγε στο γκαράζ της Repsol Honda, αυτό είναι μια εντελώς καινούργια πρόκληση. Εδώ έχουμε δυο σπουδαίους Πρωταθλητές, με τα ίδια πράγματα, την ίδια μοτοσυκλέτα, την ίδια ομάδα, αλλά και διαφορετική αίσθηση».

 

 

«Διότι τώρα, αν καταφέρει στο τέλος της σεζόν να έχει κερδίσει τον Marquez, αυτό θα είναι καλύτερο ακόμα κι από τίτλο. Είναι μια μοναδική συγκυρία να έχεις τέτοιους Πρωταθλητές στην ομάδα. Έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους οπαδούς αλλά και τους άλλους πιλότους».

Φυσικά ο ίδιος ο Jorge δηλώνει εντελώς έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Marquez και να παλέψει για την πρωτιά.

 

 

Από την άλλη ο Marquez αν και πέρασε έναν δύσκολο χειμώνα που περιλάμβανε και μια επέμβαση στον ώμο του και πολλές ώρες φυσικοθεραπείας δήλωνε ότι η σοβαρότητα του τραυματισμού δεν θα του επέτρεπε να είναι πάνω από 80% έτοιμος για το GP στο Qatar.Όμως μετά τις δοκιμές στην Μαλαισία, τα δεδομένα άλλαξαν, η πρόοδος ήταν ταχύτερη και ο Marquez δεν διστάζει να πει ότι είναι – πλέον – κοντά στο 100%.

«Επιτέλους ξεκινάμε και πάλι τους αγώνες. Φέτος ο χειμώνας ήταν διαφορετικός για εμένα, λόγω του χειρουργείου» είπε ο Marquez ««Δούλεψα σκληρά, με πέντε ώρες φυσικοθεραπεία την ημέρα και ένα στόχο στο μυαλό μου: να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στο τεστ του Qatar ένοιωθα πολύ καλύτερα απ’ ότι στην Μαλαισία και τώρα μπορώ να πω ότι θα είμαι σχεδόν 100% έτοιμος για το πρώτο GP».

 

 

Στη Yamaha φαίνονται «χαμένοι στη …μετάφραση της Μ1

Όσο για τη Yamaha, φαίνεται ότι είναι «χαμένοι στη μετάφραση» των επιδόσεων της Μ1 που τελικά δεν βελτίωσαν, τουλάχιστον όπως λένε τόσο οι οδηγοί της, όσο και τα στελέχη της ομάδας, κάτι που κάνει τις «κακές γλώσσες» να κάνουν λόγο για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο τέλος του πρωταθλήματος.

Τόσο ο Rossi όσο και ο Vinalles έδειξαν με τις δηλώσεις τους ότι το πρόβλημα με τη Μ1 παραμένει.

Και βέβαια δεν είχε κανέναν λόγο ο Ιταλός να είναι χαρούμενος αφού ολοκλήρωσε τις δοκιμές μόλις στην πέμπτη θέση με πρώτο κατά 0,443’’ τον Vinalles. Αν και ο Rossi χαρακτήρισε «πολύ θετικές» τις χειμερινές δοκιμές δεν έκρυψε το πραγματικό πρόβλημα της Yamaha που είναι η Μ1 λέγοντας ότι η μοτοσικλέτα έχει ακόμα δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο του ανταγωνισμού.

 

 

Η Ducati αισιοδοξεί… η Suzuki ελπίζει

Η Ducati από την πλευρά της θέλει να πάρει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην πίστα, μετά την επικράτηση του Andrea Dovizioso πέρυσι. Όμως είναι ο Danilo Petrucci αυτός που κλέβει την παράσταση, έχοντας εξαιρετικό ρυθμό στις δοκιμές του Qatar και μεγάλη σταθερότητα στο 1:55. Ο Dovi ακολουθούσε σε χρόνους τον Petrux, όμως σταμάτησε πρόωρα τη δική του προσομοίωση, έχοντας αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την GP19.

 

 

Στην Suzuki που ομολογουμένως πήγε καλά πέρσι οι άνθρωποι της ελπίζουν με τον Alex Rins να πάνε ακόμα καλύτερα φέτος. Ο Ισπανός ήταν στους πρωταγωνιστές τόσο στο τεστ της Sepang, όσο και σ’ αυτό του Qatar, δείχνοντας έτοιμος ν’ αρχίζει να κερδίζει στην κατηγορία.

Ο Rins δεν έκανε κάποια προσομοίωση, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος, όμως έδειξε ότι «έχει» τους χρόνους στο 1:55. Συν τοις άλλοις, η GSX-RR κατάφερε κι έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά, όσο δύσκολο κι αν είναι το ζητούμενο να βελτιώσεις μια ήδη καλή μοτοσυκλέτα. Αυτό φαίνεται κι από τ’ αποτελέσματα του Joan Mir, ο οποίος τα πήγε πάρα πολύ καλά – δεδομένου ότι είναι νεοφερμένος – έχοντας ρυθμό Αγώνα στο χαμηλό 1:56.

 

 

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις από την COSMOTE SPORT 5HD

 

Παρασκευή 08/03/19

12:45 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

13:40 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

14:35 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

17:05 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

18:00 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

18:55 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

20:00 Εκπομπή MOTOGP 2019

 

Σάββατο 09/03/19

12:25 ΜΟΤΟ3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

13:05 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

14:10 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

16:25 MOTO3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

17:20 MOTO2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

18:05 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 4

18:55 MOTOGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

 

Κυριακή 10/03/19

13:35 ΜΟΤΟ3 ΖΕΣΤΑΜΑ

14:05 ΜΟΤΟ2 ΖΕΣΤΑΜΑ

14:35 MOTOGP ΖΕΣΤΑΜΑ

15:45 ΜΟΤΟ3 ΑΓΩΝΑΣ

17:05 ΜΟΤΟ2 ΑΓΩΝΑΣ

18:30 MOTOGP ΑΓΩΝΑΣ

 

20:30 Εκπομπή Μηχανοκίνητος Αθλητισμός