fbpx

Με πένθος για τον Τσάρλι Γουίτιγκ η εκκίνηση της νέας χρονιάς στη F1 (Video)

Με πένθος για τον Τσάρλι Γουίτιγκ η εκκίνηση της νέας χρονιάς στη F1 (Video)

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της F1 λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος.

Ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Βρετανός Τσάρλι Γουίτινγκ, απεβίωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Grand Prix της σεζόν του 2019, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Ο 66χρονος Γουίτινγκ υπέστη πνευμονική εμβολή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η νέα Ferrari F8 Tributo και μοιάζει με την ειδική 488 Pista

 

Έτσι η αγωνιστική χρονιά θα αρχίσει με πένθος για τον αγαπημένο Τσάρλι Γουίτινγκ που έφυγε τόσο απρόσμενα.

 

 

Αγωνιστικά η νέα χρονιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός για την απονομή ενός βαθμού στον οδηγό που θα κάνει τον ταχύτερο γύρο. Με απλά λόγια, όποιος οδηγός σημειώσει τον ταχύτερο γύρο θα λάβει ως επιβράβευση έναν επιπλέον βαθμό. Βασική προϋπόθεση είναι να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα.

Στόχος είναι να δώσει επιπλέον κίνητρο στους οδηγούς και να αυξηθεί το θέαμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων του σπορ, Ross Brawn: «Μαζί με τη FIA έχουμε δεσμευτεί να αξιολογήσουμε ιδέες και λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν το θέαμα, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του σπορ. Θεωρούμε ότι το μπόνους του ενός βαθμού στον οδηγό με τον ταχύτερο γύρο είναι μία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση» επεσήμανε. «Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους οδηγούς στο team radio να ρωτούν την ομάδα τους για το ποιος έχει τον ταχύτερο γύρο; Τώρα δεν θα είναι πλέον μόνο θέμα ρεκόρ και κύρους, αλλά θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο κίνητρο που θα κάνει τα τελευταία στάδια του αγώνα ακόμη πιο ενδιαφέροντα» πρόσθεσε.

 

 

Κατά τα άλλα ο φανταστικός κόσμος της F1 έρχεται ξανά. Έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία θα εκκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Οι αλλαγές είναι τόσες πολλές σε σύγκριση με το 2018 που τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τα μονοθέσια έχουν αλλαγές σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών οπότε είναι πιθανό να δούμε ομάδες να πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα σε σύγκριση με το 2018. Το σχήμα των πιλότων έχει αλλάξει στις 8 από τις 10 ομάδες. Μόνο η Mercedes-Benz και η Haas έχουν ακριβώς τους ίδιους πιλότους.

Πιο αναλυτικά, στην Ferrari έχουμε τον Sebastian Vettel και το νεαρό Charles Leclerc να παίρνει την θέση του Raikkonen, ο οποίος με την σειρά του μετακομίζει στην ομάδα της Alfa Romeo. Εξαιρετικά σημαντική και η μεταγραφή του Daniel Ricciardo στην Renault, ο οποίος παίρνει την θέση του Sainz, ο οποίος με την σειρά του πηγαίνει στην McLaren. Στην McLaren θα είναι και ο νεαρός Lando Norris. Έτσι στην ομάδα της Red Bull έχουμε τον Max Verstappen και τον Pierre Gasly. H Force India μετονομάστηκε σε Racing Point. Με τον πατέρα του Lance Stroll να κατέχει πλέον κομμάτι της ομάδας, ήταν αναμενόμενο να γίνει και ο ένας από τους δυο πιλότους της ομάδας ενώ παρέμεινε ο Sergio Perez. Στην Toro Rosso έχουμε τους Alexander Albon και την επιστροφή του Daniil Kvyat. Τέλος στην Williams έχουμε την μεγάλη επιστροφή του Robert Kubica ενώ την ομάδα συμπληρώνει ο George Russel.

Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί στις 7 το πρωί της Κυριακής από τη cosmoteTV 5 και στις 8:00 το πρωί απο το κανάλι ΕΡΤ Sports και σε επανάληψη στις 14:00.

Δες όλες τις αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα σε ένα video της F1