fbpx

Με την Ferrari «εκτός» ο Hamilton πάει για άνετο περίπατο στο Silverston και όχι μόνο!

Με την Ferrari «εκτός» ο Hamilton πάει για άνετο περίπατο στο Silverston και όχι μόνο!

Με την Ferrari να δηλώνει ουσιαστικά εκτός ανταγωνισμού, απογοητεύοντας τους φιλάθλους της, αρχίζουν οι δύο αγώνες του πρωταθλήματος F1 στο Σιλβεστον της Βρετανίας!

 

 

H Ferrari μη μπορώντας να ξεπεράσει τα τεχνικά προβλήματα του μονοθεσίου δηλώνει δια στόματος του πρόεδρους της  John Elkann, πως «το μονοθέσιό μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Το είδατε στην πίστα και θα το δείτε εκ νέου. Αυτή τη στιγμή θέτουμε τις βάσεις προκειμένου να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε να κερδίζουμε από το 2022, όταν και θα αλλάξουν οι κανονισμοί. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ράβε – ξήλωνε στη Ferrari για να ανακαλύψουν γιατί δεν …τρέχει το μονοθέσιο!

 

Το αγωνιστικό τριήμερο στη πίστα του Σίλβερστον είναι το Βρετανικο CP με φαβορί τις Mercedes και κυρίως τον Hamiltonπου μάλιστα «παίζει» εντός έδρας αφού είναι στην πατρίδα του. Μάλιστα είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία του Βρετανικού GP: Έχει κερδίσει το 2008 με τη McLaren και το 2014, 2015,2016, 2017, 2019 με τη Mercedes.

 

 

Αυτή την Κυριακή ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ανανεωμένη πίστα του Σίλβερστον, τα νέα πιτ, πάντοκ, με την ονομασία Silverstone Wing. Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας γίνεται με νέα είσοδο – έξοδο των πιτ και την ευθεία εκκίνησης τερματισμού σε διαφορετική θέση. Όλες αυτές οι αλλαγές ήρθαν να ολοκληρώσουν το έργο που είχε ξεκινήσει το 2010 με την Arena και ολοκληρώθηκε με τις δυο πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις.

Οι απαιτήσεις της ανανεωμένης πίστας του Σίλβερστον διαφέρουν σημαντικά απ’ αυτές των δυο τελευταίων σε Αυστρία και Ουγγαρία. Υπάρχουν πολύ γρήγορες καμπές, σε επτά απ’ αυτές η ταχύτητα διέλευσης ξεπερνά τα 250km/h. Καθοριστικό ρόλο παίζουν η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου αλλά και το ζύγισμα του, ώστε να αλλάζει με ακρίβεια, κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μεγάλες ευθείες γι’ αυτό οι μηχανικοί επιλέγουν μεγάλη κλίση στα στοιχεία της πίσω αεροτομής, μεγιστοποιώντας την κάθετη δύναμη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια στο Σίλβερστον οι Mercedes έχουν σε 15 παρουσίες στο βάθρο οι Mercedes είχαν τις 9, οι Ferrari τις 5 και η Red Bull 1.

Το Σάββατο οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν στις 16:00 ώρα Ελλάδος και την Κυριακή ο αγώνας στις 16:10 ώρα Ελλάδος (EΡT, Cosmote).