fbpx

Μηχανόβιος και αστυνομικός: Η άσβεστη κόντρα που πλέον δεν έχει νόημα!

Μηχανόβιος και αστυνομικός: Η άσβεστη κόντρα που πλέον δεν έχει νόημα!

Μία κόντρα που κρατάει χρόνια: Μηχανοβιος και αστυνομικός! Κάποτε τα παλιά χρόνια, τις εποχές που οι μοτοσικλέτες δεν είχαν πινακίδες και καθρέφτες, το κυνήγι έπεφτε …σύννεφο! Τα «γαλατάδικα» όπως τα έλεγαν τότε κυνηγούσαν τους μηχανόβιους με ιστορίες καταδιώξεων να έχουν μείνει θρυλικές στην άγραφη ιστορία των μηχανόβιων.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί χιλιάδες μοτοσικλετιστές γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης (Video)

 

Στα νεώτερα χρόνια ο αστυνομικός έγινε «στρουμφάκι» στη …μηχανόβια γλώσσα. Απέκτησε καλύτερες μηχανές και μπορούσε να κάνει πλέον αξιοπρεπείς καταδιώξεις σε σχέση με τα δίτροχα «γαλατάδικα» της δεκαετίας του 80!

Όμως ευτυχώς για όλους, οι καταδιώξεις αντί να αυξηθούν μειώθηκαν! Ευτυχώς γιατί πλέον τα πράματα είναι πολύ πιο ζόρικα από τότε αν και οι νέοι μηχανόβιοι δεν το κατανοούν. Από την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων του αυξήθηκε και τους δρόμους που κατασκευάστηκαν και ευνοούν την ταχύτητα ο κίνδυνος τόσο για τον μηχανόβιο όσο και για τον αστυνομικό, να χάσουν τις ζωές τους είναι μεγάλος!

Από την άλλη και το αστυνομικό σώμα εξελίχθηκε στην μοτοσικλετιστιστική κουλτούρα, αφού οι μοτοσικλετιστές αστυνομικοί δεν καβαλάνε μόνο τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, αλλά έχουν και τις δικές τους!

Ο κόσμος πάει μπροστά αν και κάποιοι έχουν μείνει στις εποχές του 80 που απλώς τις έχουν ακούσει από τους μηχανόβιους θρύλους που περνούν από στόμα σε στόμα σε κάθε γενιά! Πίσω έχουνε μείνει και κάποιοι αστυνομικοί που ακούνε και αυτοί αντίστοιχους θρύλους που περνούν από στόμα σε στόμα μέσα στο Σώμα από την αστυνομική πλευρά.

Η κόντρα όμως συνεχίζει να υπάρχει. Για τον μηχανόβιο ο αστυνομικός είναι ο αντίπαλος που θα τον κυνηγήσει όταν παρανομεί 200αρίζοντας στην εθνική. Η αλήθεια είναι ότι κανένας αστυνομικός δεν θα κυνηγήσει κανέναν μηχανόβιο που 200αρίζει έτσι γιατί γουστάρει, γιατί απλά είναι επικίνδυνο και για τον αστυνομικό!

Μία κόντρα που απλά έμεινε κυρίως από την δεκαετία του 80 και περνάει σαν θρύλος στις επόμενες γενιές!

Τότε οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τους μηχανόβιους για να τους προστατεύσουν. Για να μην σκοτωθούν. Έτσι νόμιζαν, αυτό θεωρούσαν σωστό. Σήμερα η λογική έχει αλλάξει!

Άλλωστε ο μηχανόβιος το πιθανότερο είναι να σκοτωθεί μόνος του, χωρίς να πάρει κάποιον άλλον μαζί του!

Όσο σκληρό ακούγεται, είναι όμως η αλήθεια!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης