fbpx

Μια πανέμορφη μοτοδιαδρομή που θέλει κότσια για να την ταξιδέψεις

Μια πανέμορφη μοτοδιαδρομή που θέλει κότσια για να την ταξιδέψεις

Είναι μια ορεινή διαδρομή 107 χιλιομέτρων που όχι μόνο θέλει πολλά κότσια για να την ταξιδέψεις, αλλά πρέπει να έχεις και γεμάτο ντεπόζιτο επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα βενζινάδικο.

Ο λόγος για τον δρόμο από Αγρίνιο προς Καρπενίσι μέσω Επισκοπής που έκανε ο Ηλίας Κωστέλης επαγγελματίας οδηγός και χρόνια μοτοσικλετιστής μέλος της ομάδας Moto Nomads και μετέφερε στο Activeman.gr την εμπειρία του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάτω από τις λίμνες μέχρι τον Σταυρό! Δες μια μοτοδιαδρομή στη Θεσσαλονίκη!

 

Πρόκειται για πανέμορφη διαδρομή μέσα από τα κατάφυτα βουνά της Στερεάς Ελλάδα, που όμως υστερεί στο οδικό δίκτυο.

 

 

Από το Αγρίνιο μέχρι και την Επισκοπή ο δρόμος είναι στενός με πολύ κακής ποιότητας και γλιστερό οδόστρωμα. Μάλιστα πολλά σημεία έχουν λακκούβες ενώ υπάρχουν και καθιζήσεις. Ο δρόμος είναι ασυντήρητος και συχνά ο μοτοσικλετιστής θα συναντήσει πεσμένα βράχια στο οδόστρωμα από  κατολισθήσεις.

 

 

Στην Επισκοπή όμως η θέα της τεχνίτης λίμνης Κρεμαστών, με τα καταγάλανα νερά θα αποζημιώσει τον αναβάτη.

 

 

Όταν περάσεις τη γέφυρα της Επισκοπής η διαδρομή συνεχίζεται στο επόμενο βουνό! Εκείνο το τμήμα του δρόμου έχει ελαφρώς καλύτερη ποιότητα οδοστρώματος, όμως με λακκούβες και καθιζήσεις.

Η διαδρομή εκεί είναι πανέμορφη αφού περνάς μέσα από ένα κατάφυτο δάσος με βελανιδιές και από κάποια πολύ όμορφα μικρά χωριά.

 

 

Στο δρόμο για την Ανατολική Φραγγιστα συναντάς το Φραγγιστανόρεμμα ένα ποτάμι με πολύ νερό και μια πολύ όμορφη περιοχή με διαμορφωμένους χώρους και πολύ κόσμο που απολαμβάνουν τα νερά του ποταμού κάνοντας και μπάνιο. Ο δρόμος περνά από μια μεταλλική γέφυρα και συνεχίζεις προς το επόμενο βουνό.

 

 

Εκεί τα πράματα δυσκολεύουν λίγο καθώς οι στροφές γίνονται περισσότερες και πολύ πιο κοφτές ενώ πολλά είναι τα πεταλάκια που θα συναντήσεις. Η κακή ποιότητα του οδοστρώματος δεν επιτρέπει ταχύτητες περισσότερο από 60 εώς 80 χλμ ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο αναβάτης πρέπει να κόψει ακόμα και σε 20 έως 30 χλμ ταχύτητα.

 

 

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Ηλίας Κωτσέλης γλίτωσε το ατύχημα δύο φορές όταν αυτοκίνητα γλίστρησαν σε στροφές.

Να σημειωθεί ότι η διαδρομή που προτείνεται από τους οδικούς χάρτες είναι μέσω Μηλιάς – Στεφάνη μήκους 99.71 km και εκτιμώμενο χρόνος : 2 ώρες και 38 λεπτά, ωστόσο εκείνος ο δρόμος είναι σε χειρότερη κατάσταση, απλώς προτείνετε από τους οδικούς χάρτες λόγω των λιγότερων χιλιομέτρων.

Η συγκεκριμένη διαδρομή από Αγρίνιο για Καρπενίσι μέσω Επισκοπής είναι μήκους 107 χλμ και εκτιμώμενου χρόνου 3 ώρες και 30 λεπτά με τέσσερις στάσεις όπως ανάφερε ο Ηλίας Κωστέλης.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης διαδρομής είναι ότι το τοπίο αποζημιώνει τον αναβάτη ενώ μπορείς να κάνεις στάσεις σε βρύσες που ρέει νερό κρυστάλινο.