fbpx

Μπορεί η προπόνηση χωρίς γυμναστήριο να σε ανεβάσει επίπεδο; Μάθε την απάντηση!

Μπορεί η προπόνηση χωρίς γυμναστήριο να σε ανεβάσει επίπεδο; Μάθε την απάντηση!

Αν θεωρείς ότι η προπόνηση στο σπίτι ή έξω δεν μπορεί να σε ανεβάσει επίπεδο τότε είναι καλό να μάθεις ορισμένα πραματάκια, επειδή απλά ο άνθρωπος δεν είχε πάντα γυμναστήρια ή ακόμα όταν απέκτησε ήταν πολύ διαφορετικά από τα σημερινά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η μοναξιά στο τρέξιμο είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις

Είναι μερικές λεπτομέρειες σημαντικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να πας την προπόνηση σου στο επόμενο επίπεδο και να βελτιώσεις αισθητά το σώμα σου, άσχετα αν δεν είσαι στο γυμναστήριο!

Υπάρχουν μερικοί άτυποι κανόνες που αξίζει όχι μόνο να μάθεις αλλά να εφαρμόσεις από την επόμενη κιόλας προπόνηση σου.

Ανακάλυψε λοιπόν αυτό που κάθε άντρας που γυμνάζεται πραγματικά πρέπει να ξέρει:

 

Δούλεψε την ελαστικότητα σου

Συχνά όχι απλώς αμελούμε αλλά σνομπάρουμε τις διατάσεις και τη γυμναστική που βασίζεται στο stretching. Το αντρικό σώμα όμως χρειάζεται τέτοιου είδους ασκήσεις μια και είναι πιο δύσκαμπτο από το γυναικείο εκ του φυσικού του. Το να τεντώνεις λοιπόν τους μυς σου συχνά είναι πολύ σημαντικό γιατί προλαμβάνεις το πιάσιμο και τους τραυματισμούς που μπορεί να σε κρατήσουν μακριά από το γυμναστήριο για καιρό. Ακόμα, με τον τρόπο αυτό βοηθάς τους μυς σου να χαλαρώσουν ώστε να είναι έτοιμοι μέχρι την επόμενη φορά.

 

Πειραματίσου με τα είδη γυμναστικής

Μπορεί να θεωρείς ότι τα βάρη αρκούν για να φτιάξεις το τέλειο σώμα αλλά δεν είναι έτσι. Το να δοκιμάζεις διαφορετικά είδη γυμναστικής σημαίνει ότι γυμνάζεις και διαφορετικά σημεία του σώματος σου. Έτσι, αποκτάς μια πιο ομοιόμορφη εικόνα και ενισχύεις διαφορετικά κομμάτια, όπως η μυϊκή μάζα, η ελαστικότητα και η ισορροπία.

 

Ξεκουράσου

Το να γυμνάζεσαι περισσότερες από τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι και υπερβολή. Εξάλλου, πρέπει να αφήνεις χρόνο μεταξύ των προπονήσεων σου ώστε το σώμα σου να αναρρώνει και να μπορεί να αποδώσει τις επόμενες φορές. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου τόσο που να φτάσει σε βαθμό burn-out ή μπορεί απλά να βαρεθείς και να χάσεις κάθε σου κίνητρο για άσκηση.

 

Μη βιάζεσαι

Πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ταχύτητα όσο η ποιότητα στην άσκηση. Το να βιάζεσαι λοιπόν για να κάνεις όσο περισσότερες ασκήσεις ή επαναλήψεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τραυματισμό. Πάρε λοιπόν το χρόνο σου και βεβαιώσου ότι εφαρμόζεις σωστά το ασκησιολόγιο αν θέλεις μια αποτελεσματική προπόνηση χωρίς να σου προξενήσει προβλήματα.

 

Φάε σωστά πριν και μετά την προπόνηση

Το τι θα φας πριν και μετά την προπόνηση είναι σημαντικό για να κάψεις λίπος και να χτίσεις μυς. Πριν την άσκηση λοιπόν χρειάζεσαι ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες και φτωχό σε λίπος ώστε να σου δώσει ενέργεια και να αποδόσεις το μέγιστο. Μια μπάρα δημητριακών, ένα τοστ με τυρί light ή λίγες φρυγανιές είναι καλή επιλογή. Αντίστοιχα, μετά την άσκηση χρειάζεσαι ένα γεύμα με βάση τις πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες. Φυσικά, η ενυδάτωσημετάτηνάσκησηείναι επίσης απαραίτητη.