fbpx

Μπορεί να σε πονάει ο χωρισμός αλλά καλά θα κάνεις να την ξεχάσεις – Δες πως!

Μπορεί να σε πονάει ο χωρισμός αλλά καλά θα κάνεις να την ξεχάσεις – Δες πως!

To στερεότυπο που περιγράφει τους άντρες άκαρδους, οι οποίοι δεν διστάζουν να γυρίσουν την πλάτη σε μια μακροχρόνη σχέση για να ξαναβρούν μια δεύτερη νιότη μέσα απ’ την εργένικη ζωή δεν ισχύει.

Ούτε το κλισέ που θέλει την αγαπημένη μας να πνίγει τον πόνο της σε ρακοπότηρα και παπλωματάκι, παρακολουθώντας ταινίες με τη Μεγκ Ράιαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν την έχεις δει να προσποιείται οργασμό…. ψάξε τους τρεις λόγους που το κάνει

 

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και καθένας αντιδρά με τον τρόπο του, όμως όσο ψυχρός και να είσαι ο χωρισμός είναι δύσκολη κατάσταση για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι από τη στιγμή που ο άντρας εμπλακεί για τα καλά σε μια ερωτική σχέση, γινόμαστε πιο εξαρτημένοι συναισθηματικά.

Ο δεύτερος ότι σε αντίθεση με εκείνη για μας τους άντρες, είναι δύσκολο να βρούμε ηθική στήριξη από τους κολλητούς. Οι σχέσεις μεταξύ αντρών είναι σαφώς πιο αποστασιοποιημένες απ’ ότι εκείνες των γυναικών.

Και πριν λοιπόν αρχίζεις να αδειάζεις τα μπουκάλια και λιποθυμάς από το πότο σκέψου ψυχρά, λογικά και πράξε σαν άντρας!

Δες πως θα το κάνεις αν και ομολογουμένως είναι δύσκολο:

 

Σωστός τρόπος σκέψης

Αν μία μακροχρόνια σχέση καταλήξει σε χωρισμό είναι λογικό να θέλεις να μείνεις για λίγο μόνος σου να σκεφτείς. Οι περισσότεροι έχουν την ανάγκη να ακούσουν ερωτικά κομμάτια χωρισμού και να σκεφτούν τις όμορφες στιγμές που είχαν με την σχέση τους. Αυτό όμως δεν πρέπει να κρατήσει πολύ. Πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι την σχέση που είχες και να ξεκινήσεις να βγαίνεις με φίλους. Βρες κάποιο χόμπι για να ξεχαστείς και να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου. Ξεκίνα να κάνεις γνωριμίες γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεις μια κοπέλα για να κάνεις την επόμενη σχέση.

 

Φτιάξε πάλι την ζωή σου

Όταν δεν είσαι σε σχέση έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κάποια που δεν ήσουν ξανά μαζί της. Επίσης, έχεις περισσότερο χρόνο να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Μπορείς να πας στο γυμναστήριο να ξεκινήσεις καινούριο χόμπι ή να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε κάποιο που ήδη έχεις και όχι μόνο. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να έχεις περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου.

 

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις για να καταφέρεις να την ξεπεράσεις. Αν όμως δεν δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να καταλάβει ότι χώρισες δε θα μπορέσεις να προχωρήσεις. Πρέπει να έχεις υπομονή και να σκεφτείς αν ήταν δικό σου λάθος αυτό που έγινε ή αν απλά δεν ταίριαζαν οι χαρακτήρες σας.

 

Συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει όριο χρόνου

Κάποιοι αναρωτιούνται πόσο καιρό χρειάζεται για να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Δεν υπάρχει όμως συγκεκριμένη απάντηση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και ο καθένας ρίχνει διαφορετική βαρύτητα στον χωρισμό. Συνήθως παίρνει περισσότερο από ένα μήνα. Προσπάθησε να μην σου πάρει περισσότερο από 4 με 5 μήνες. Μπορεί αυτοί οι μήνες να φαίνονται σαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Αν κάποιος έχει σχέση για πάνω από 5 χρόνια  δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσει μέσα σε 2-3 μήνες. Κάποιοι θα αναρωτιούνται πότε είναι η σωστή περίοδος να ξεκινήσεις καινούρια σχέση. Δυστυχώς ούτε αυτό μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια.

 

Γέμισε τη μέρα σου με δράσεις που σου έχουν λείψει

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις πράγματα που σου έχουν λείψει. Μόλις ξεπεράσεις τον χωρισμό, τότε ξεκινάει η αποκατάστασή σου. Αν προσπαθήσεις να ξεκινήσεις κάποια σχέση αμέσως μόλις χωρίσεις, το πιο πιθανό είναι να πληγώσεις την επόμενη σχέση σου χωρίς όμως να φταίει σε κάτι. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε κίνηση για σχέση.