fbpx

Μπορούν να σε βοηθήσουν τα συμπληρώματα στις διακοπές σου;

Μπορούν να σε βοηθήσουν τα συμπληρώματα στις διακοπές σου;

Είναι τώρα η εποχή που έχουμε χρόνο να δούμε καλύτερα τις καθημερινές ανάγκες του εαυτού μας. Οι μέρες των διακοπών είναι οι στιγμές χαλάρωσης που μας επιτρέπουν να αναλογιστούμε πως θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την υγεία του οργανισμού μας με σωστές επιλογές. Ακόμα και τους τρόπους που θα ανταπεξέλθουμε στη λελογισμένη κραιπάλη των διακοπών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκρίναμε 3 λιποδιαλύτες και δες τι ανακαλύψαμε

 

Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικό ρόλο παίζουν και τα συμπληρώματα διατροφής, όλα εκείνα τα σκευάσματα που διατίθενται από τα φαρμακεία, έχουν γνωστοποιημένα τα στοιχεία τους στον ΕΟΦ και φέρουν την «σφραγίδα ποιότητας» γνωστών εταιρειών του χώρου.

Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο. Τα συμπληρώματα έρχονται να συμπληρώσουν τη διατροφή μας, δεν είναι φάρμακα και η λήψη τους σχετίζεται με τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού μας, που πιστοποιούνται από τον γιατρό μας. Συγχρόνως, ο φαρμακοποιός μας είναι η δεύτερη δικλείδα ασφαλείας καθώς μπορεί να μας «καθοδηγήσει» στις διαφορετικές επιλογές που έχουμε αναλόγως με τις ανάγκες μας.

Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν είναι φάρμακα και λειτουργούν συμπληρωματικά στην αγωγή που λαμβάνει καθένας βάσει των υποδείξεων των γιατρού του. Τα συμπληρώματα διατροφής «αποτελούνται κυρίως από θρεπτικά συστατικά (συστατικά των τροφών) ή φυτά σε συμπυκνωμένη μορφή. Ως εκ τούτου, έχουν συγκεκριμένη δοσολογία η οποία αναγράφεται πάντα πάνω στην ετικέτα του προϊόντος και μπορούν να ληφθούν από άτομα όλων των ηλικιών ανάλογα με την δράση τους. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ο καταναλωτής να έχει πάντα υπόψη του ότι η λειτουργία ενός συμπληρώματος είναι παρόμοια με αυτή των τροφίμων και όχι των φαρμάκων» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Συμπληρωμάτων Διατροφής (ΣΕΣΔΙ) κ Γιώργος Κωτσιόπουλος.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η κατανάλωση των Συμπληρωμάτων είναι σημαντική για την καθημερινή μας υγεία. Η σπουδαιότητα όμως πρέπει να συνοδεύεται από επιλογές που στηρίζονται σε προϊόντα από εταιρείες με αξιοπιστία και ισχυρό brandname. Γιατί μόνο τότε δεν κινδυνεύουμε από τις υπερβολές και την παραπληροφόρηση που όλοι παραδέχονται ότι «βλάπτει σοβαρά την υγεία μας».