fbpx

Νέος μεγαλομέτοχος του twitter είναι ο Έλον Μασκ επειδή του την …έσπασε!

Νέος μεγαλομέτοχος του twitter είναι ο Έλον Μασκ επειδή του την …έσπασε!

Ο επικεφαλής της Tesla Inc. Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι αγόρασε πακέτο μετοχών που αντιστοιχούν στο 9,2% του twitter για να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και προκαλώντας άνοδο κατά 26% της μετοχής της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μιλούν μόνο όσοι έχουν αυτοπεποίθηση

 

Φανατικός χρήστης του Twitter, ο Έλον Μασκ διαθέτει περισσότερα από 80 εκατομμύρια followers από την είσοδό του στην πλατφόρμα του microblogging το 2009 και την έχει χρησιμοποιήσει για να κάνει πολλές ανακοινώσεις για την δραστηριότητά του.

Πρόσφατα ωστόσο έγινε επικριτικός προς την πλατφόρμα και την πολιτική της, κατηγορώντας την ότι υπονομεύει την δημοκρατία αποτυγχάνοντας να υιοθετήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μόλις μέρες μετά την κριτική που είχε ασκήσει ο ίδιος στο twitter για την αποτυχία του μέσου να υποστηρίξει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει μέσω του twitter ο ισχυρός άνδρας της Tesla.

«Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί ως η de facto δημόσια πλατεία της πόλης, η αποτυχία τήρησης των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Έλον Μασκ.

 

ΠΗΓΗ: CNN