fbpx

Νέο ρεκόρ: Ο Marquez είναι ο νεώτερος οκτάκις πρωταθλητής στο MotoGP

Νέο ρεκόρ: Ο Marquez είναι ο νεώτερος οκτάκις πρωταθλητής στο MotoGP

Πρωταθλητής είναι εκείνος που εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του αντιπάλου. Έτσι και έκανε ο Marc Marquez για ακόμα μια χρονιά και κατέκτησε το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του στο  MotoGP και αυτή τη φορά πιο νωρίς από τον αγώνα του Μοντέγκι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο Marc Marquez φοβάται τον Fabio Quartararo

 

Ο Marc Marquez είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής που αρχίζει να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας καθώς είναι ο μοναδικός οδηγός που κερδίζει οκτώ τίτλους στην καριέρα του, στα 26 του χρόνια! Ο Hailwood ήταν 27 όταν το κατάφερε, ενώ οι Agostini και Rossi ήταν στα 28 και 29 αντίστοιχα.

 

 

Ομολογουμένως ο  Ισπανός στα χρόνια που πέρασαν  ανδρώθηκε και πλέον δεν βιώνει τις συνεχόμενες πτώσεις που είχε, ειδικά τον πρώτο καιρό στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που λίγο έλειψε να το στοιχίσει όλη του την καριέρα.

Ο Marquez όμως ήταν τυχερός αφού οι συγκυρίες των αντίπαλων ομάδων του άφησαν χώρο που φυσικά και εκμεταλλεύτηκε.

 

 

Σήμερα ο Marc Marquez είναι ένας ολοκληρωμένος αθλητής που γράφει τη δική του ιστορία φιλοδοξώντας να ξεπεράσει αυτή τη θρύλου Valentino Rossi.

Μπορεί ο Fabio Quartararo να είναι το νέο ανερχόμενο ταλέντο του MotoGP, όμως ο Ισπανός έδειξε τη μεγάλη κλάση του αναμένοντας στωικά στην «ουρά» της Μ1 του  Quartararo για να επιτεθεί λίγο πριν το τερματισμό με θέληση παγκόσμιου πρωταθλητή και να κερδίσει!

Αυτό είναι που κάνει όμως έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Η τόλμη και η ψυχραιμία. Αν ο Quartararo δεν ήταν τόσο νέος στη μεγάλη κατηγορία ίσως και να μην επέτρεπε τη συγκεκριμένη προσπέραση. Ίσως να μπορούσε να ελέγξει το φρένο καλύτερα και να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

Όμως αυτό δεν έγινε και ο Marc Marquez πήρε το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του.

«Αυτή είναι η καλύτερή μου σεζόν στο MotoGP! Ναι, το 2014 είχα κερδίσει 10 Αγώνες στη σειρά, αλλά τότε η διαφορά στις μοτοσυκλέτες ήταν μεγαλύτερη» είπε ο Marc Marquez στις δηλώσεις του: «Τώρα όμως έχουμε τουλάχιστον 4 που μπορούν να κυνηγήσουν τη νίκη. Υπήρξαν αγώνες που πάλεψα απέναντι στην Ducati, στην Yamaha ή στην Suzuki. Το θετικό όμως ήταν ότι πάντα ήμουν εκεί. Βλέποντας κανείς τη διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα, θα σκεφτεί ότι ο τίτλος ήρθε εύκολα. Αλλά το να διαχειριστείς την πίεση, όταν όλοι περιμένουν το λάθος σου και όταν όλοι θέλουν να σε κερδίσουν είναι πολύ δύσκολο. Κάθε χρονιά ζητάς το κάτι παραπάνω, προσπαθείς να βελτιωθείς, αλλά θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε μια τέτοια σεζόν. Πάντα ήμουν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση και πήρα τον Τίτλο 4 Αγώνες πριν το τέλος. Κι αν δεν τα καταφέρω να βελτιωθώ, θα προσπαθήσω να επαναλάβω μια τέτοια χρονιά. «Ευτυχώς στο MotoGP ο πιλότος μετρά ακόμα περισσότερο από τη μοτοσυκλέτα, αν και πάντα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς».

 

 

Από την άλλη πλευρά ο Fabio Quartararo είπε: «Στην τελευταία στροφή ήμουν στο όριο… αλλά σε αντίθεση με το Misano ήμουν κοντά στη νίκη και ήταν απογοητευτικό που τον είδα μπροστά μου. Από την άλλη, όμως, είμαι χαρούμενος γιατί πάλεψα απέναντι σε έναν αναβάτη που είναι το σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια στο MotoGP. Στην τελευταία στροφή έπρεπε να το προσπαθήσω, ειδάλλως δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ μέχρι το Motegi.  Όμως ήμουν αντίπαλος με έναν 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και είμαι υπερήφανος που πάλεψα μαζί του μέχρι το τέλος.

«Το μυαλό μου είχε σβήσει… ποτέ δεν φρέναρα τόσο βαθιά εκεί, αλλά έπρεπε να το κάνω… με κάθε Αγώνα τον πλησιάζω όλο και πιο πολύ. Τόσο πολύ, που δεν θα αργήσει να τον κερδίσει και κάποια στιγμή! Σίγουρα θα το προσπαθήσω! Θέλω να πάρω μια νίκη πριν τελειώσει η σεζόν.

Κατά τα άλλα δεν τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη αλλά την πήρε ο Marc Marquez! Ο Ισπανός ήταν πολύ δυνατός από το ξεκίνημα του αγώνα, όταν μαζί με τον Fabio Quartararo ξέφυγαν μπροστά.

 

 

Όταν μάλιστα το σκληρό ελαστικό μπροστά (όλοι αυτό είχαν, πλην του Lorenzo που είχε το μεσαίο και όλοι είχαν το μαλακό πίσω) έφτασε στη σωστή θερμοκρασία, οι δυο τους ήταν ανίκητοι.

Έκαναν τη διαφορά από τον Maverick Vinales, ο οποίος για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στους πρώτους, χάνοντας έδαφος στα πρώτα στάδια του αγώνα, ενώ ήταν γρήγορος στη συνέχεια.

Ο Quartararo κράτησε το προβάδισμα για 25 γύρους, με τον Marquez πίσω του να «διαβάζει» αρκετές φορές τον αντίπαλό του στην 3η στροφή της πίστας. Εκεί ήταν που επιτέθηκε ο Marc στον τελευταίο γύρο και πήρε το προβάδισμα. Ο Fabio πήγε να πάρει τη νίκη στο τέλος, στην 12, αλλά όπως πέρυσι ο Dovi, έτσι και φέτος έχασε τη μάχη από τον Marquez.

 

 

Έτσι ο Marc στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 8η φορά στην καριέρα του και 6η στη μεγάλη κατηγορία, πλησιάζοντας τους Agostini και Rossi που έχουν 8 και 7 Τίτλους αντίστοιχα στη μεγάλη κατηγορία.

Την τρίτη θέση πήρε ο Vinales, που αφότου έχασε επαφή με τους δυο μπροστά στην αρχή, έχοντας πρόβλημα με το πίσω ελαστικό του, δεν μπορούσε στη συνέχεια να τους πλησιάσει.

Σχεδόν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick τερμάτισε ο Dovizioso, ο οποίος ήταν άρρωστος όπως έγινε γνωστό την τελευταία στιγμή, ενώ είχε και πόνους στον ώμο του.

 

 

Πάντως ο Dovi κατάφερε στο τέλος να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Alex Rins, ενώ Morbidelli και Mir ακολούθησαν πιο πίσω με μεγάλη διαφορά.

Απογοητευτικός αγώνας για τον Valentino Rossi, που τερμάτισε 19’’ πίσω από τον νικητή ενώ 23’’ πίσω από τον Marquez ήταν ο Danilo Petrucci.