fbpx

Νίκη απάντηση στη Ducati και αποχώρηση Dovi – Από θαύμα γλίτωσαν Rossi – Vinalles

Νίκη απάντηση στη Ducati και αποχώρηση Dovi – Από θαύμα γλίτωσαν Rossi – Vinalles

Ο Dovi απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στη Ducati κερδίζοντας το gp της Αυστρίας και ανακοινώνοντας τη αποχώρηση του από την ομάδα. Την ίδια ώρα που οι Rossi και Vinalles ευχαριστούν τον Θεό που βγήκαν ζωντανοί από τρομερό ατύχημα. Περισσότερο ο Rossi που η μοτοσικλέτα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του και παρ΄ όλο το σοκ κατάφερε να σώσει τη τιμή της Yamaha που κατά τα άλλα καταποντίστηκε, πιθανώς ελεώ κινητήρων!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάθε πότε και γιατί πρέπει να ελέγχεις την πίεση των ελαστικών στη μηχανή σου;

 

Το gp της Αυστρίας τα είχε όλα και καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν! Δράση, καλό αγώνα, αλλά και το τρομερό ατύχημα με εικόνες που ανατριχιάζουν!

 

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά!

Η μέρα ανήκε αποκλειστικά στον Dovizioso που πέτυχε μια καταπληκτική νίκη – απάντηση στη Ducati. Μια απάντηση που λίγο αργότερα έγινε πιο σκληρή με τη ανακοίνωση της απόφασης του Andrea Dovizioso να σταματήσει τις συνομιλίες με την Ducati και να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας.

 

 

Λίγες ώρες αφότου οι κόκκινοι έλεγαν επίσημα ότι θα αποφασίσουν για το συμβόλαιο του Dovi μετά τους αγώνες στην Αυστρία, ο Dovi τους… πρόλαβε! Έτσι, μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στο γκαράζ της ομάδας, ο οδηγός που επί τρία συνεχόμενα χρόνια – από το 2017 και μετά – ήταν δεύτερος στο Πρωτάθλημα, αποφάσισε να φύγει.

 

 

«Το μόνο που θα πω είναι ότι καλύτερα που πήρα τώρα την απόφαση, έτσι ώστε να είμαι συγκεντρωμένος για τους επόμενους αγώνες. Είμαστε στην Αυστρία, σε μια πάρα πολύ καλή πίστα για εμάς και σήμερα και χτες δείξαμε ότι είμαστε γρήγοροι» είπε ο Ιταλός.

Αγωνιστικά για τον 34χρονο Andrea Dovizioso η νίκη αυτή ήρθε μετά από έναν μετρημένο αγώνα και μετά από δεύτερη εκκίνηση στον οποίο κράτησε το ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να κρατήσει λάστιχο για το τέλος, καθώς η θερμοκρασία πίστας ήταν υψηλή.

 

Από θαύμα γλίτωσαν Rossi – Vinalles από το τρομερό ατύχημα

Με περίπου 300χλμ ταχύτητα οι μοτοσικλέτες του Zarco και του Morbidelli συγκρούστηκαν πάνω στην προσπέραση που επιχείρησε ο Γάλλος. Από τη σύγκρουση, η μία εκσφενδονίστηκε, περνώντας κάθετα την πίστα στη στροφή 3 με τον Vale να βλέπει μια… ιπτάμενη μοτοσυκλέτα να περνά για εκατοστά δίπλα από το κεφάλι του. Ένα σοκαριστικό ατύχημα, το οποίο πάγωσε τους πάντες, αλλά ευτυχώς δεν εξελίχθηκε χειρότερα.

 

 

Φυσικά βγήκε η κόκκινη σημαία, ο αγώνας σταμάτησε και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε χτυπήσει κανένας από τους αναβάτες. Οι οδηγοί επέστρεψαν στα pits και μετά από λίγο και αφού καθαρίστηκε η πίστα δόθηκε η δεύτερη εκκίνηση που ήταν καθοριστική για τον αγώνα.

Παρά το σοκ ο Valentino Rossi κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση σώζοντας κατά κάποιο τρόπο την τιμή της Yamaha που όπως φαίνεται είναι χτυπημένη από πρόβλημα στους κινητήρες της και παράλληλα προσπαθεί να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια!

Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό ο Vale είπε: «Ήταν τρομακτικό… πάρα πολύ τρομακτικό! Για μένα όλοι, ήδη από τις μικρές κατηγορίες, όλοι είναι πολύ επιθετικοί και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μην υπερβάλλουν. Πρέπει να σέβεσαι τους άλλους στην πίστα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα επικίνδυνο άθλημα. Ειδικά σε πίστες με ευθείες όπου είσαι στα 300χλμ/ώρα».

 

 

«Ο Zarco ήταν ανοιχτός και μετά φρέναρε μπροστά από τον Franco προφανώς για να μην τον αφήσει να περάσει στα φρένα. Ήταν όμως πολύ κοντά. Και όταν είσαι τόσο κοντά, στα 300χλμ  και με το slipstream… ήταν αδύνατον για τον Franky να φρενάρει. Το ρίσκο ήταν τεράστιο. Ειδικά για εμένα και τον Vinales. Αυτό ήταν μια πιθανή καταστροφή. Μίλησα με τον Zarco και του το είπα. Μου απάντησε ότι δεν το έκανε επίτηδες. Πάντως η επιθετικότητα είναι οκ. Αλλά το να φρενάρεις μπροστά στον άλλο είναι καταστροφή».

Η ιπτάμενη μοτοσικλέτα πέρασε ανάμεσα στους Rossi και Vinalles χαρακτηριστική είναι η κίνηση του Ισπανού να προστατευτεί, όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Motogp.com

 

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε Joan Mir με την Suzuki και στην τρίτη o Jack Miller με τη δική του Ducati.

Άτυχος μπορεί να χαρακτηριστεί ο Binder με την KTM που κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Όσο για τις Yamaha, αυτές καταποντίστηκαν με τον Fabio Quatarato στην όγδοη θέση, τον Maveric Vinales ήταν δέκατο, ενώ ο Franky Morbidelli δεν πήρε μέρος.

 

H Yamaha έτρεχε με χαμηλωμένες στροφές; – Ζήτησε αποσφράγιση κινητήρων

Η Yamaha έχει χάσει τρεις κινητήρες της μέσα σε δυο σαββατοκύριακα στα Grand Prix της Jerez στα μέσα Ιουλίου. Η ομάδα έστειλε στην Ιαπωνία τους προβληματικούς κινητήρες και πιστεύει ότι έχει εντοπίσει που είναι το πρόβλημα. Για να το λύσει, ωστόσο, χρειάζεται τη συγκατάθεση της Ένωσης Κατασκευαστών κι εκεί είναι που τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει ένας αθόρυβος «πόλεμος». Η απόφαση για το άνοιγμα των κινητήρων πρέπει να είναι ομόφωνη και προς το παρών είναι, όπως φαίνεται, η Honda αυτή που καθυστερεί την όλη διαδικασία.

 

 

Ίσως γι αυτόν τον λόγο η Yamaha φαίνεται ότι αγωνίζεται με χαμηλωμένες στροφές στους κινητήρες κάτι που βέβαια δεν το επιβεβαιώνει επίσημα. Στο paddock όλοι είναι πεπεισμένοι ότι για να αντιμετωπίσει η Yamaha τα προβλήματα με τους κινητήρες της, έχει μειώσει τις στροφές τους. Σε σχετικά ερωτήματα και μόνο ο Valentino Rossi αρκέστηκε να πει: «Ναι… λίγο». Ενώ οι άλλοι οδηγοί της Yamaha, αρνήθηκαν ότι έχουν πειραχτεί τα μοτέρ τους.

Ο Vinales είπε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κινητήρες μας. Το πρόβλημα έχει λυθεί. Εδώ έχω τις ίδιες στροφές που είχα και στην Jerez».

Για το ίδιο θέμα ο Fabio Quartararo έλεγε: «Έχουμε την ίδια δύναμη όπως στην Jerez. Δεν έχουμε μειώσεις… δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Κατά τα άλλα η εμφάνιση της Yamaha στην Αυστρία ήταν απογοητευτική και πράγματι φαινόταν ότι οι μοτοσικλέτες της έπασχαν από κάτι που τους στερούσε τη δύναμη που απαιτείται!

Στο πρωτάθλημα πάντως η Yamaha διατηρεί την πρωτοπορία και αυτό της δίνει τον “αέρα” να μπορεί αν όχι να λύσει οριστικά, αλλά προσωρινά, το θέμα με τους κινητήρες και να πετύχει τον στόχο της.