fbpx

Νίκη Hamilton με ρεκόρ – Θλίψη για την Ferrari που καταρρέει

Νίκη Hamilton με ρεκόρ – Θλίψη για την Ferrari που καταρρέει

Την 88η νίκη της καριέρας του και πέμπτη για φέτος πανηγύρισε στο Grand Prix Ισπανίας ο Lewis Hamilton, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, την ίδια στιγμή που η Ferrari δείχνει να διαλύεται ενώ ο Max Verstappen με την Red Bull να δείχνει ανίκανος να τον ανταγωνιστεί!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οδήγηση με σαγιονάρες: Μάθε για τον κίνδυνο και αν υπάρχει πρόστιμο!

 

Ο Βρετανός εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα και πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη του στη Βαρκελώνη και συνολικά πέμπτη στην καριέρα του στη συγκεκριμένη πίστα.

Ο Hamilton με την 88η νίκη του πλησιάζει το ρεκόρ του Michael Schumacher με 91 νίκες, όμως στη Βαρκελώνη έσπασε ένα άλλο ρεκόρ του Sumi καθώς έφτασε τα 156 βάθρα στην καριέρα του ενώ θρύλος της F1 είχε 155!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Καταλονίας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με πολλή ζέστη. Τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος άγγιζε τους 50!

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Hamilton είχε καλή εκκίνηση και πετάχτηκε μπροστά, όμως αντίθετα, ο teammate του βρέθηκε πίσω και από τη Red Bull του Verstappen όσο και τη Racing Point του Stroll που έκανε φοβερό ξεκίνημα. Προσπάθησε να τον περάσει και ο Perez με την άλλη Racing Point, όμως τελικά ο Bottas κρατήθηκε τέταρτος. Ενώ ο Hamilton δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Verstappen, στο ξεκίνημα του γύρου 5 ο Bottas πέρασε τον Stroll.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον.  Τη δεύτερη θέση στο ισπανικό γκραν πρι πήρε ο Ολλανδός Max Verstappen με Red Bull, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Valery Bottas με τη δεύτερη Mercedes.

 

 

Θλίψη στους φίλους της ιστορικής Ferrari προκάλεσε και αυτή η αγωνιστική μέρα καθώς ο Leclerc έκανε φιλότιμες προσπάθειες με αποτέλεσμα την ώρα που πίεζε  πολύ τον Lando Norris ξαφνικά προδόθηκε από τη Ferrari του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Αν και ανακοινώθηκε ότι η Ferrari δεν ενδιαφέρεται για τη φετινή χρονιά, η εικόνα της ομάδας προκαλεί μεγάλη θλίψη καθώς είναι εικόνα κατάρρευσης!

Στη βαθμολογία:

  1. Lewis Hamilton GBR MERCEDES……………………………..132
  2. Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA……..95
  3. Valtteri Bottas FIN MERCEDES…………………………………..89
  4. Charles Leclerc MON FERRARI…………………………………..45
  5. Lance Stroll CAN RACING POINT BWT MERCEDES…… 40
  6. Alexander Albon THA RED BULL RACING HONDA……..40