fbpx

Να γιατί δεν αξίζει να μαλώνεις με τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων

Να γιατί δεν αξίζει να μαλώνεις με τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων

Αν είσαι από τους μοτοσικλετιστές που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε συμβάν με ασυνείδητο οδηγό αυτοκινήτου, τότε είσαι πολύ σπάνια περίπτωση.

Δυστυχώς οι περισσότεροι μοτοσικλετιστές έχουν εμπλακεί σε επεισόδιο με κάποιον ασυνείδητο οδηγό αυτοκινήτου και δεν μιλάμε για ατύχημα, αλλά για κίνδυνο που έχει αποφύγει την τελευταία στιγμή ο μοτοσικλετιστής, λόγω δεξιότητας! Όπως η ξαφνική αλλαγή λωρίδας του αυτοκινήτου χωρίς φλας, να έχει βγει από στενό και από «stop» χωρίς να υπολογίσει τη μοτοσικλέτα που έρχεται κανονικά και έχει προτεραιότητα ή να έχει κολλήσει στη πίσω ρόδα στη κίνηση με ταχύτητα απαιτώντας να …εξαϋλωθεί η μοτοσικλέτα για να περάσει και πολλά άλλα που συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους!Περιπτώσεις που οι ασυνείδητοι οδηγοί δεν σέβονται τον μοτοσικλετιστή και φυσικά παραβιάζουν τον ΚΟΚ!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί με «φρέσκο» δίπλωμα δεν πρέπει να καβαλήσεις το δυνατό …εργαλείο που σου γυάλισε

 

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η έκρηξη οργής του μοτοσικλετιστή που γλίτωσε την τελευταία στιγμή καθαρά και μόνο λόγω δεξιότητας του ίδιου και αρτιότητας της μοτοσικλέτας του, είναι δεδομένη προς τον οδηγό. Αξίζει όμως;

Σίγουρα όχι! Και θα μου πείτε: Να μην ακούσει ούτε ένα μπινελίκι ο ασυνείδητος;

Η απάντηση είναι όχι. Είναι καλύτερο να το αφήσεις να περάσει  παρά να εκνευριστείς περισσότερο, επειδή λίγοι είναι οι οδηγοί που θα αναγνωρίσουν το λάθος τους και θα ζητήσουν συγνώμη. Οι περισσότεροι θα σε βρίσουν μέσα από την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους και θα σε κάνουν να εξοργιστείς ακόμα περισσότερο!

Αν είσαι οξύθυμος τύπος τότε τα πράγματα μπορεί να παρεκτραπούν και να εμπλακεί η αστυνομία κάτι που μόνο ταλαιπωρία θα είναι! Ακόμα χειρότερο θα γίνει το θέμα αν πάνω στα νεύρα σου κλωτσήσεις ή σπάσεις τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του ασυνείδητου και βρεθείς υπόλογος, ενώ στην ουσία έχεις δίκιο! Αν είναι γυναίκα οδηγός, το θέμα γίνεται ακόμα χειρότερο καθώς θα επικαλεστεί το γεγονός ότι είναι γυναίκα, επομένως αδύναμη μπροστά σε έναν εξοργισμένο άντρα (και ας μην επιχειρήσεις να την χτυπήσεις όπως είναι το σωστό) εκείνη θα φωνάζει λες και την έπνιξες και φυσικά δεν θα αναγνωρίσει ποτέ ότι έχει άδικο όπως και οι άντρες ασυνείδητοι!

Ότι και να γίνει κανένας από αυτούς τους ασυνείδητους οδηγούς δεν πρόκειται να βάλει μυαλό, απλώς εσύ θα χαλάσεις τη μέρα σου, θα χαλαστείς και ίσως να μπλέξεις περισσότερο χάνοντας το δίκιο σου!

Επομένως το καλύτερο είναι να δώσεις τόπο στην οργή!

 

Το άρθρο έγραψε  ο Κώστας Μπούρης