fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να κάνεις καθόλου προπόνηση στις διακοπές

Να γιατί δεν πρέπει να κάνεις καθόλου προπόνηση στις διακοπές

Αν ήμουν στη θέση σου δεν θα έπαιζα ρακέτες δύο ώρες την ημέρα, θα την είχα αράξει και θα έκανα λίγο κολύμπι… του συνταξιούχου εννοείται!

Δεν θα έψαχνα τον ρυθμό σε μπάλα ή βόλει στην παραλία, ότι βρω σε wakeboard, kitesurf κλπ, σετάκια κάμψεις όλα αυτά θα τα είχα βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν αρκεί το κολύμπι στη θάλασσα να διατηρήσεις τη φόρμα σου στις διακοπές

 

Γιατί; Γιατί επειδή κάνω σοβαρή δουλειά όλο το χρόνο στο γυμναστήριο με τίποτα δε θα θελα να μην σαπίσω στις διακοπές! Και να είσαι βέβαιος ότι τον Σεπτέμβρη δεν θα αρχίσεις από την αρχή γιατί ο οργανισμός χρειάζεται ξεκούραση και ας βάλει κιλάκια… άλλωστε πόσα νομίζεις ότι θα βάλεις σε δύο βδομάδες;

Ναι, θα φάω τα φαγητά μου χωρίς ενοχές, θα πιω τα σφηνάκια μου, αλλά δεν θα έκανα ότι είναι δυνατόν να χαλάω τις διακοπές μου προκειμένου να κρατηθώ σε καλή φυσική κατάσταση γιατί απλώς θα ήμουν ένας κολλημένος που στο τέλος θα πέσω κάτω από υπερκόπωση κάποια στιγμή τον χειμώνα και ότι έχω κάνει να πάει στράφι!

Μπορείς, στις διακοπές σου, να κάνεις κανονική προπόνηση, όπως θα έκανες στο σπίτι, χωρίς καθόλου εξοπλισμό ή ακόμα να πάρεις στη βαλίτσα σου μερικά ελαφριά όργανα όπως λάστιχα ή γιλέκο προπόνησης. Φυσικά, αν είσαι από τους die hard τύπους μπορείς να κουβαλήσεις ένα σετ αλτήρες για να μην αφήσεις τους μύες σου ούτε μέρα με το παράπονο. Εσύ θα αποφασίσεις τι θες να κάνεις, εμείς θα σου δώσουμε ιδέες να μην το κάνεις!

Έχουμε και λέμε λοιπόν… Καταρχάς για να σου την λύσω την απορία, μια εβδομάδα ή και δύο χωρίς προπόνηση δε θα σε επηρεάσει σχεδόν καθόλου! Θα επηρεάσει μια συνολική προσπάθεια σε μια περίοδο που βάζουμε προπονητικό όγκο. Οπότε, μπορείς να το οργανώσεις σε μια περίοδο που ο μέγιστος όγκος προπόνησης δεν είναι το ζητούμενο.

Επομένως ξεκουράσου ψυχολογικά και σωματικά και αυτό θα σε βοηθήσει να μπεις με περισσότερη όρεξη και τον Σεπτέμβριο! Αν προσπαθήσεις να συνδυάσεις και τα δύο, μόνο σε καλό δε θα σου βγει. Γιατί κάθε ταξίδι εμπεριέχει συνήθως αρκετές ώρες περπάτημα, ή έστω χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Το να προσθέσεις και την προπόνηση σε όλο αυτό, θα είναι επιπλέον κούραση.

Άστο και μην το παιδεύεις. Χαλάρωσε στις διακοπές και μάζεψε ενέργεια για τον χειμώνα!