fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να κατασκοπεύεις την πρώην σου στα social media

Να γιατί δεν πρέπει να κατασκοπεύεις την πρώην σου στα social media

Παλιά τις φωτογραφίες των πρώην τις έκαιγαν, τώρα με τα social όχι μόνο δεν μπορείς να κάψεις τις φωτογραφίες της, αλλά πρέπει να υποστείς και τις καλύτερες από αυτές.

Στα social βγάζουμε όλοι φωτογραφία τον καλύτερό μας εαυτό και σαν να μην έφτανε αυτό, δεκάδες φίλοι (για το καχύποπτο μάτι σου: επίδοξοι εραστές) σπεύδουν να αφήσουν γενναιόδωρα σχόλια για την εκπάγλου καλλονή μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως δεν θα αφήσεις τις διαφωνίες να χαλάσουν τη σχέση σου

 

Θέλεις πραγματικά να βλέπεις κάθε τρεις και λίγο την καλύτερη εκδοχή του τι είχες και τι έχασες με όλη την αποθέωση από κάτω;

Κατασκοπεύοντάς τη στα social media, θα συγκρίνεις μονίμως τον εαυτό σου με τον επόμενο – ή ακόμα χειρότερα, με όποιον εσύ νομίζεις ότι είναι ο επόμενος. Υποτίθεται ότι απλά θέλεις να επιβεβαιώσεις ότι μετά από εσένα ακολουθεί το χάος, δηλαδή ένας κοντός, χοντρός και καραφλός. Αν όμως η μοίρα σε διαψεύσει και της κάτσει ο αρχηγός της ομάδας πόλο; Δεν θα σου φτάνει ούτε ολόκληρη η πισίνα του πόλο σε αλκοόλ για να συνέλθεις.

Και πώς να μην είσαι αφού πέρα από αντίζηλους, βλέπεις παντού εχθρούς και συνωμότες. Της ευχήθηκε ο κολλητός σου στη γιορτή της; Διαγράφεται, και από τα social και από τη ζωή. Ευχήθηκε αυτή σε κάποιον φίλο σου; Πάντα τον γούσταρε κατά βάθος και οπωσδήποτε θα της έδωσε θάρρος κι αυτός. Τώρα που το σκέφτεσαι, εκείνο το απόγευμα που δεν έβρισκες κανέναν από τους δύο, προφανώς ήταν μαζί. Και αυτή η φίλη της που τάχα μου σου μιλάει ακόμα, καλό τσόκαρο κι αυτή, να τους κάνει τόσο καιρό πλάτες.

Οι μέρες και οι μήνες που ακολουθούν έναν χωρισμό είναι ιδανική περίοδος για ανασύνταξη δυνάμεων και για να εστιάσεις και πάλι στον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει για κάποιους επαγγελματική εξέλιξη, μπορεί όμως να σημαίνει και αυτοβελτίωση σε πολλά άλλα επίπεδα. Αντί να ξεροσταλιάζεις αγκαλιά με μια σακούλα δρακουλίνια μπροστά στο laptop σου, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις τρέξιμο, να πλακωθείς στα γυμναστήρια, να δοκιμάσεις ένα νέο κούρεμα, να ανανεώσεις την γκανταρόμπα σου.

Με αυτό τον νέο εαυτό θα βγεις ξανά εκεί έξω ανανεωμένος για να ριχτείς στη μάχη του φλερτ – όσο κουραστικό και αν σου φαίνεται αυτό τώρα, κατά βάθος ξέρεις πολύ καλά πως μόνο έτσι περνά η ερωτική απογοήτευση.