fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις τον εργένη φίλο σου τις μέρες της πανδημίας

Να γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις τον εργένη φίλο σου τις μέρες της πανδημίας

Αν είσαι οικογενειάρχης τέτοιες δύσκολες μέρες όπως είναι αυτές της πανδημίας του κορωνοϊού περνάς με την οικογένεια κλεισμένος στο σπίτι σου! Τι γίνεται όμως με τον κολλητό που είναι εργένης και μένει μόνος τουκλεισμένος και αυτός στο σπίτι και μάλιστα χωρίς παρέα, χωρίς να έχει κάποιον να πει μια κουβέντα;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ναι γιατί συνήθως επιλέγουμε ταίρι που μας μοιάζει

 

Συνήθως αυτό συμβαίνει με τους καλούς συναδέλφους που τους θεωρούμε φίλους αφού περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί τους. Ίσως να συμβαίνει και με κάποιον «φίλο» από το μπαρ που συχνάζουμε και έχουμε μια σχέση τυπικά φιλική. Και στις δύο περιπτώσεις εκείνος που μένει μόνος του τέτοιες μέρες είναι εργένης φίλος μας.

Σκέψου λοιπόν αν ο εργένης φίλος σου έχει σχέση αυτή την εποχή. Αν η οικογένεια του είναι στην ίδια πόλη. Σκέψου ότι ακόμα και να έχει σχέση μπορεί να μείνει μόνος και μάλιστα χωρίς τη σχέση του!

 

Επικοινώνησε μαζί του. Ρώτησε τον απλά τι κάνει και αν χρειάζεται κάτι που μπορείς εσύ να βοηθήσεις φυσικά με τις ανάλογες προστασίες.

Σκέψου ακόμα ότι για να τον θεωρείς φίλο σου της δουλειάς ή του μπαρ  τότε δεν είναι δύστροπος ή κακός χαρακτήρας αλλιώς δεν θα του μιλούσες καθόλου παρά μόνο στα τυπικά. Επομένως να είσαι βέβαιος ότι θα μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο την ημέρα να μιλήσεις μαζί του από το τηλέφωνο ή από τα social και αν πείτε μερικές κουβέντες.

 

Ακόμα και αν δεν σε έχει πάρει αυτός τηλέφωνο ή δεν έχει επικοινωνήσει μέσω social κάνε εσύ την κίνηση. Ίσως επειδή γνωρίζει ότι είσαι παντρεμένος να μη θέλει να ενοχλήσει γνωρίζοντας ότι αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας και εσύ είσαι με την οικογένεια σου, τα παιδιά σου και φυσικά έχεις αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι σου, από τα ψώνια μέχρι τις διενέξεις που ενδέχεται να προκληθούν από τον εγκλεισμό!

Να είσαι σίγουρος ότι επικοινωνώντας μαζί του θα του δώσεις χαρά και θα τον κάνεις να αισθανθεί ότι δεν είναι μόνος!