fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις τον εργένη φίλο σου, αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα του lockdown

Να γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις τον εργένη φίλο σου, αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα του lockdown

To lockdown είναι δύσκολο και το βιώνουμε όλοι, όμως αν είσαι παντρεμένος και έχεις οικογένεια ή συζείς με τη σχέση σου το κλείσιμο στο σπίτι περνάει πιο εύκολα από κάποιον που είναι εργένης και μόνος!

Αν είσαι οικογενειάρχης  τέτοιες μέρες γιορτινές όπως είναι τα Χριστούγεννα τα περνάς με την οικογένεια με άλλες οικογενειακές παρέες είτε στο σπίτι σου είτε σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, τηρουμένων των κανόνων που έχουν θεσπιστεί για φέτος λόγω κορωνοϊού. Ακόμα και έτσι με λίγα άτομα κάποια παρέα υπάρχει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σε χώρισε στο lockdown; Να γιατί δεν πρέπει να σκας για εκείνη!

 

Το πιθανότερο είναι να έχεις έστω και έναν φίλο εργένη που είναι πολύ πιθανό ένας εργένης να μείνει μόνος αυτές τις μέρες. Αυτή την χρονιά λοιπόν κάνε την υπέρβαση και σκέψου διαφορετικά.

Συνήθως αυτό συμβαίνει με τους καλούς συναδέλφους που τους θεωρούμε φίλους αφού περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί τους. Ίσως να συμβαίνει και με κάποιον «φίλο» από το μπαρ που συχνάζουμε και έχουμε μια σχέση τυπικά φιλική. Και στις δύο περιπτώσεις εκείνος που μένει μόνος του τέτοιες μέρες είναι εργένης φίλος μας.

Σκέψου λοιπόν αν ο εργένης φίλος σου έχει σχέση αυτή την εποχή. Αν η οικογένεια του είναι στην ίδια πόλη. Σκέψου ότι ακόμα και να έχει σχέση μπορεί να μείνει μόνος τη βραδιά των Χριστουγέννων.

Ρώτησε τον απλά τι θα κάνει το βράδυ. Μπορεί να μη σου πει αμέσως ότι θα μείνει μόνος του. Μπορεί να ντρέπεται …μπορεί πολλά. Εσύ πάντως πρότεινε του να περάσει μαζί σας το βράδυ των Χριστουγέννων ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν κάλεσε τον στο τραπέζι της ημέρας των Χριστουγέννων!

Μπορεί  μαζί με την καλή σου να έχετε στήσει ένα ρεβεγιόν με επιλεγμένα ζευγάρια ή συγγενείς και να θεωρείς ότι ο εργένης φίλος σου «δεν κολλάει». Δεν είναι έτσι. Σε τέτοιες βραδιές όλοι «κολλάνε». Σκέψου ακόμα ότι για να τον θεωρείς φίλο σου της δουλειάς ή του μπαρ  τότε δεν είναι δύστροπος ή κακός χαρακτήρας αλλιώς δεν θα του μιλούσες καθόλου παρά μόνο στα τυπικά. Επομένως να είσαι βέβαιος ότι θα κολλήσει στην δική σου παρέα του ρεβεγιόν.

Και αν δεν είναι εφικτό να τον καλέσεις λόγω των μέτρων, τουλάχιστον μην τον ξεχάσεις. Ένα τηλεφώνημα, μια βιντεοκλήση θα του τονώσει το ηθικό!

Κάνε λοιπόν την πρόταση και επέμεινε. Να ξέρεις ότι είναι δύσκολο να μένει κάποιος μόνος του αυτές τις μέρες και σίγουρα δεν φταίει μόνο αυτός. Κάνε την πρόταση και σίγουρα δεν θα χάσεις. Είναι κάτι που και η ημέρα το επιβάλει!