fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να «πυροβολείτε» τον Τσιτσιπά που έχασε το China Open

Να γιατί δεν πρέπει να «πυροβολείτε» τον Τσιτσιπά που έχασε το China Open

Στη χώρα μας έχουμε μάθει να είμαστε ποδοσφαιρόφιλοι! Αν και το συγκεκριμένο άθλημα μας έχει απογοητεύσει ποικιλοτρόπως πλην του θριάμβου στην Πορτογαλία… αλλά συνεχίζουμε απτόητοι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσιτσιπάς βάζει στόχο τους Ολυμπιακούς και όχι γκραν σλαμ

 

Κατά τα άλλα και κατά καιρούς γίναμε μπασκετικοί. Γίναμε οπαδοί της πάλης. Γίναμε φίλοι του στίβου. Γίναμε οπαδοί της ενόργανης, της ιστιοπλοΐας και πάει λέγοντας…

Το καλό είναι ότι σαν λαός ορμάμε και στηρίζουμε όποιον αθλητή ή ομάδα, αθλήματος εκτός του ποδοσφαίρου, που καταφέρνει και διαπρέπει στο διεθνές στερέωμα. Πέφτουμε με τα μούτρα στο άθλημα. Διαβάζουμε και μαθαίνουμε τι είναι το καθένα και γινόμαστε και ειδικοί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όσο διαρκεί μια επιτυχία.

 

 

Έτσι φτάσαμε και στον Τσιτσιπά που ξαφνικά τον ανακαλύψαμε ένα πρωινό που διαβάσαμε στα ΜΜΕ την πρώτη του επιτυχία. Έτσι μάθαμε ποιο είναι εκείνο το άθλημα με το κίτρινο μπαλάκι που δύο άνθρωποι το χτυπάνε με μια …μυγοσκοτώστρα από το ένα σημείο του γηπέδου στο άλλο. Δηλαδή με απλά λόγια το τένις ή στα ελληνικά αντισφαίριση!

Έτσι λοιπόν γίναμε και στο τένις ειδικοί και κρίνουμε τον δύσμοιρο Στέφανο που έφτασε στον τελικό του China Open, που μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη ή τη σημασία του και κρίνουμε το αθλητή που έχασε το κύπελλο γράφοντας κείμενα όπως αυτό: «Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του China Open και έχασε την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη ένα τρόπαιο στο παλμαρέ του».

 

 

Αλήθεια πόσο μεγάλη σημασία έχει το China Open;

Ας μάθουμε λοιπόν ότι ξαφνικά στο διεθνές αθλητικό στερέωμα του κάθε αθλήματος δεν εμφανίζεται ένας αθλητής ή μια ομάδα που τα σαρώνει όλα με τη μια και ειδικά στο τένις. Θέλει χρόνο, πολύ κόπο κάτι που κάνει καλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Εργάζεται μεθοδικά και σταδιακά πετυχαίνει τους στόχους του.

Για την ιστορία ο Στέφανος έχασε το China Open από τον τέταρτο στην παγκόσμια κατάταξη Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στην έβδομη θέση!

Ο Στέφανος έχασε στον τελικό 1-2 σετ (3-6, 6-4, 6-1).

Στον όγδοο τελικό ATP της καριέρας του, ο Τσιτσιπάς ήταν ανταγωνιστικός στα δύο πρώτα σετ, κατακτώντας το πρώτο με 6-3, ενώ στο δεύτερο έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά o Τιμ κατάφερε στο 5-4 να κάνει break και να ισοφαρίσει (6-4).

Από κει και πέρα ο Αυστριακός με τη ψυχολογία στα ύψη και με τον Τσιτσιπά… εκτός αγώνα, πήρε εύκολα το σετ με 6-1 και δικαιολογημένα πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι τελικοί ATP το 2018 σε Βαρκελώνη, Τορόντο, Στοκχόλμη και το 2019 σε Μασσαλία, Ντουμπάι, Εστορίλ και Μαδρίτη.