fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να «σκάσεις» αν είσαι σε κάποιους ανεπιθύμητος!

Να γιατί δεν πρέπει να «σκάσεις» αν είσαι σε κάποιους ανεπιθύμητος!

Το θέμα με την αποδοχή είναι πολύ μεγάλο ζήτημα στις κοινωνικές μας ζωές και συναναστροφές. Θέλουμε πάντα να είμαστε επιθυμητοί και να απολαμβάνουμε την ολική αποδοχή των γύρω μας.

Αυτό όμως δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει και προϋποθέτει μερικά κόλπα για να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που σε κάνει ανεπιθύμητο και εσύ ρε φίλε δεν είσαι πολιτικός για να κολλάς παντού! Είσαι ένας απλός άνθρωπος που θέλει παρέα. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι που εσύ γουστάρεις δεν θέλουν την παρέα σου;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν ταξιδεύεις μόνος αυτές είναι δωρεάν εφαρμογές που αξίζει να γνωρίσεις

 

Είτε μιλούμε για ερωτικές είτε για φιλικές, συγγενικές ή κοινωνικές σχέσεις ο γνώμονας είναι κοινός. Να θέλεις και να θέλει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου να υπάρχετε ο ένας στη ζωή του άλλου και να την κάνετε όμορφη. Να διακρίνεις χωρίς προσπάθεια ότι, όπως εσύ παίρνεις την πρωτοβουλία και τον ζητάς, κάνει το ίδιο κι αυτός. Ότι σκοπός σου και σκοπός του είναι να αντλείτε χαρά από τη συνύπαρξη, φιλία ή σχέση που έχετε. Να κυριαρχεί από κοινού η επιθυμία για επαφή και εγγύτητα.

Για να συμπληρωθεί λοιπόν το παζλ της ευτυχίας χρειάζεται από την ίδια επιθυμία να διακατέχεται και το άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα. Χρειάζεται να είναι αμφίπλευρη η επιθυμία για να γίνει χαρά, γέλιο κι αγάπη. Αν είναι έστω και λίγο λιγότερη, τότε μιλάμε για ανισότητα επιθυμίας, μιλάμε ότι κάποιος από τους δυο είναι λιγότερο ποθητός, άρα ανεπιθύμητος.

Γιατί να κάνεις προσπάθεια να χωρέσεις εκεί που δε σου κάνουν χώρο; Γιατί να στριμωχτείς και να θεωρηθείς δυσάρεστος και κουραστικός κι από πάνω;

Να έχεις το θάρρος και την αξιοπρέπεια να φεύγεις από εκεί που δε σε θέλουν. Δε χρειάζεται να στο πουν για να το κάνεις. Να παραμερίσεις και να βρεις τρόπο να θάψεις αν χρειαστεί την επιθυμία σου για τον άλλον και να εξαφανιστείς. Προϋποθέτει ωριμότητα και δικαιοσύνη προς τον εαυτό σου να μπορείς να διακρίνεις ότι με το να φύγεις δίνεις στον άλλον το δώρο της ελευθερίας να επιλέξει ή να κρατήσει στη ζωή του τα πρόσωπα που τον ευχαριστούν. Σέβεσαι αυτό του το δικαίωμα.

Την κάνεις λοιπόν με ελαφρά… Δεν είναι τυχαία αυτή η έκφραση. Με ελαφρά σημαίνει να διαχειριστείς την απόρριψη με ηρεμία και κάποια ανακούφιση και σκέψου ότι είναι κάτι προσωρινό επειδή στον κόσμο σίγουρα υπάρχουν και άλλοι σαν και σένα, που ταιριάζει η χημεία σας. Κάνε υπομονή και θα τους ανακαλύψεις ή θα σε ανακαλύψουν. Υπομονή χρειάζεται και πίστη στον εαυτό σου!