fbpx

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σηκώσεις χέρι σε καυγά!

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σηκώσεις χέρι σε καυγά!

Μπορεί να είσαι ο πιο ήρεμος και καλοπροαίρετος άνθρωπος στον κόσμο έρχονται όμως στιγμές που σε έναν καυγά …βγαίνεις από τα ρούχα σου, ειδικά αν νιώθεις ότι σε πνίγει το δίκιο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 tips αυτοάμυνας που ίσως κάποτε να σώσουν τη ζωή σου (Video)

 

Τι πρέπει να κάνεις σε τέτοια περίπτωση; Το μοναδικό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να σηκώσεις χέρι σε εκείνον που σε προσβάλει. Ο λόγος είναι απλός και λέγεται «κακιά στιγμή» αφού ένα χτύπημα μπορεί να έχει μέχρι και μοιραία κατάληξη και να βρεθείς κατηγορούμενος.

Δες όμως τι πρέπει να κάνεις αν έρθει στιγμή να εμπλακείς σε καυγά με άλλο άτομο:

 

  1. Μη σηκώσεις χέρι

Προσπάθησε πραγματικά να αποφύγεις τη σωματική επαφή. Πες του ότι λυπάσαι για ότι συνέβη (κι ας μη φταις για κάτι εσύ). Εννιά στις δέκα φορές η μέθοδος αυτή έχει επιτυχία!

 

  1. Αυτός που χτυπάει πρώτος έχει το μειονέκτημα

Αντίθετα με τις βλακείες που διαβάζεις πως αυτός που χτυπάει πρώτος έχει το πλεονέκτημα, εσύ θα πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και να μην κάνεις την πρώτη κίνηση. Άφησε τον άλλον να σου… δείξει τι έχει για σένα και μετά πέρνα στην αντεπίθεση. Απλά να είσαι προετοιμασμένος προκειμένου να αποφύγεις τη γροθιά ή την κλωτσιά του, γιατί αν σε βρει «καλά» θα έχεις πρόβλημα.

 

  1. Αν είσαι σε μπαρ άσε τις …βλαχομαγκιές

Ποτέ μη μεταφέρεις τον καυγά έξω από το μπαρ. Άσε τις… βλαχομαγκιές τύπου «πάμε έξω ρε να σου δείξω εγώ» για άλλους. Έτσι του δίνεις χρόνο να προετοιμαστεί…

 

  1. Αν αναγκαστείς να αμυνθείς

Αν αναγκαστείς να αμυνθείς πάντα να χτυπάς με τη δύναμη όλου σου του σώματος. Μια γροθιά που ξεκινάει από τον αγκώνα σου, δε θα του κάνει κάτι φοβερό, εκτός κι αν το χέρι σου είναι «κουπί».

 

  1. Να είσαι σε εγρήγορση

Πάντα να ζυγίζεις τον αντίπαλό σου και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα. Π.χ. να υποθέσεις πως είναι δεξιόχειρας, οπότε να περιμένεις δεξιά γροθιά του.

 

  1. Αν σου επιτεθεί

Όταν κάποιος σου επιτίθεται, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να του χαλάσεις την ισορροπία. Το δεξί σου πόδι πάντα μπροστά και έτοιμο να αποκρούσει επίθεση, ενώ το αριστερό σου χέρι πρέπει να φτάσει στον ώμο του για να τον ρίξεις κάτω.

 

  1. Αν κρατάει μαχαίρι ή αιχμηρό αντικείμενο

Ποτέ, μα ποτέ μην προσπαθήσεις να αφοπλίσεις κάποιον που κρατάει μαχαίρι ή άλλου τύπου αιχμηρό αντικείμενο που μπορεί να σου κάνει ζημιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις τρέξε γρήγορα και απέφυγε τη συμπλοκή.

 

  1. Η πιο δυνατή γροθιά είναι και επικίνδυνη

Μια πολύ δυνατή γροθιά στο θώρακα του άλλου, έχει πολλές πιθανότητες να τον «ξαπλώσει» κάτω με την πρώτη! Μπορεί όμως και να τον σκοτώσει και να βρεθείς κατηγορούμενος. Πότε δεν γνωρίζεις αν ο άλλος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.