fbpx

Να γιατί δεν συμφέρει να κάνεις επισκευές!

Να γιατί δεν συμφέρει να κάνεις επισκευές!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν πιάνει το χέρι σου μπορείς να κερδίσεις μερικές δεκάδες ευρώ, αν ασχοληθείς με τις μικροεπισκευές του αυτοκινήτου σου. Βέβαια έτσι νομίζεις, αφού αν τα βάλεις κάτω, τότε χάνεις ή μπορεί να χάσεις πολύ περισσότερα, ακόμα και τη ζωή σου!

Τον τελευταίο καιρό είναι πολλοί εκείνοι που αποφεύγουν να πάνε το αυτοκίνητο τους στο συνεργείο, αφού «πιάνουν» τα χέρια τους και έτσι σε πιλοτές ή ακόμα και αλάνες, επιδίδονται στις επισκευές, από τακάκια, μέχρι και πιο βαριά πράγματα.

Οικονομική λύση, αλλά αν δεν είσαι μηχανικός, μπορεί αν υπάρξει πρόβλημα και να την πληρώσεις πολλαπλά τη μικροεπισκευή του αυτοκινήτου σου.

Οι περισσότεροι πάντως θεωρούν ότι τα τακάκια είναι το πιο εύκολο πράγμα για ν΄ αλλάξει. Άλλοι πάλι, αλλάζουν τα λάδια του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια πετούν τα καμένα λάδια στον αγωγό όμβριων ή στην …αποχέτευση, ρυπαίνοντας επώδυνα το περιβάλλον. Άλλοι προχωρούν και σε πιο εξιδανικευμένες επισκευές με τους περισσότερους να παίρνουν το δρόμο για το συνεργείο και πληρώνοντας πολλαπλά το …κέρδος τους!

Βασικό για μια επισκευή στο αυτοκίνητο σου, είναι να έχεις χώρο και εργαλεία. Και τα εργαλεία είναι αυτά που κοστίζουν. Έπειτα θα πρέπει να έχεις τεχνογνωσία, γιατί μία επισκευή μπορεί να φαίνεται απλή, ωστόσο αν δεν γίνει με κατάλληλα εργαλεία, τότε μπορεί να μην αντέξει. Όπως για παράδειγμα τα τακάκια των φρένων, όπου αν δεν μπει για παράδειγμα η ασφάλεια από τις δαγκάνες, τότε κινδυνεύεις να φύγει και να γίνει… κακός χαμός!

Σε γενικές γραμμές αν κάνεις τον υπολογισμό πόσα χρήματα χρειάζεται για να αποκτήσεις τα κατάλληλα εργαλεία και πόσες χαμένες ώρες για να επισκευάσεις (γιατί πολύ απλά δεν είσαι μηχανικός) τότε θα διαπιστώσεις ότι στην πραγματικότητα δεν συμφέρουν οι επισκευές. Άσε που αν κάνεις κάποιο λάθος ίσως κινδυνεύσει και η ίδια σου η ζωή!

Αν τα οικονομικά σου είναι στενά –όπως των περισσοτέρων- προτίμησε να κάνεις συμφωνία με τον μηχανικό να τα δίνει λίγα – λίγα αντί να κάνεις εσύ τις επισκευές για να γλιτώσεις από 20 έως 50 ευρώ, γιατί περισσότερα δεν είναι, αφού εσύ θα πάρεις τα ανταλλακτικά λιανική!