fbpx

Να γιατί είναι καιρός να αρχίσεις να ετοιμάζεις την …πίσω όψη σου!

Να γιατί είναι καιρός να αρχίσεις να ετοιμάζεις την …πίσω όψη σου!

Αν θέλεις να έχεις ένα ολοκληρωμένο σώμα το καλοκαίρι, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις την …πίσω όψη σου, κυρίως τους γλουτούς, που είναι μια μυϊκή ομάδα την όποια πολλοί την αγνοούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί είναι καλό να κάνεις σύνθετες ασκήσεις

 

Η πίσω όψη ενός άντρα είναι κάτι που προσέχουν οι γυναίκες και δεν το κρύβουν. Μην αυταπατάσαι δεν κοιτάζουν το V που σχηματίζει η πλάτη σου αλλά το πόσο γυμνασμένα και …πεταχτά είναι τα οπίσθια σου!

Εκτός λοιπόν από το καλλίγραμμο σώμα οι εκγύμναση των γλουτών σου προσφέρει καλύτερη στάση του σώματος. Η σωστή στάση του σώματος διασφαλίζει ότι οι μύες του σώματος είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι.

Επειδή συμβάλλουν στην πρόληψη τραυματισμών. Οι αδύναμοι γλουτοί έχουν συσχετιστεί με τραυματισμούς του κάτω κορμού όπως γόνατα, ισχίο, αστράγαλοι κ.λπ.

Πως λοιπόν γυμνάζεις τους γλουτούς σου; Δες πέντε βασικές ασκήσεις:

 

  1. Μέγιστη ανύψωση ισχίων από καθιστή θέση

Απλή άσκηση, φαινομενικά βατή, ωστόσο το πράγμα δυσκολεύει όσο ψηλότερα καταφέρεις να ανορθώσεις τα ισχία σου. Πώς θα το καταφέρεις καλύτερα; Σφίξε καλά ραχιαίους και κοιλιακούς μέχρι ο κορμός σου να έρθει παράλληλα με το πάτωμα.

 

 

  1. Άρση θανάτου με ένα πόδι

Η υποχρεωτική ισορροπία του συνόλου του σώματος που καλείται να πετύχουν οι γλουτιαίοι σου με αυτή την κίνηση, είναι αληθινό «κάψιμο». Αν και μπορεί να εκτελεστεί και δίχως βάρος, εντούτοις, ένα kettlebell ή μια βαριά πέτρα (αν είσαι παραλία) διπλασιάζει την πρόκληση. Για να ωφεληθείς το 100% της άσκησης, φτάσε την κίνηση σε ένα σημείο όπου το εκτεινόμενο πόδι πίσω να δημιουργεί μια ευθεία με τον κορμό (παράλληλη με το έδαφος).

 

  1. Μακριές και βαθιές προβολές ποδιών

Μια άσκηση γεννημένη για τους γλουτούς αφού όλη η πίεση κατά την κάθοδο της κίνησης επικεντρώνεται σ’ αυτούς. Ο βαθμός δυσκολίας μπορεί να αυξηθεί με το κράτημα δυο αλτήρων, kettlebells ή άλλων αντικειμένων του ιδίου βάρους σε κάθε χέρι.

 

  1. Καθίσματα (βαθιά, ημι- και άλλες παραλλαγές)

Χωρίς πολλά λόγια, δες με προσοχή αυτές τις 20 παραλλαγές καθισμάτων με το βάρος του σώματός σου. Εκτέλεσε όσες απ’ αυτές θέλεις και μπορείς -οι γλουτοί σου θα καμαρώνουν για το ζήλο σου.

 

 

  1. Γέφυρα με το ένα πόδι

Μολονότι οι ασκήσεις Kegel δουλεύουν ικανοποιητικά τους γλουτιαίους μυς, εντούτοις, κατά τεκμήριο, είναι δημιουργημένες για γυναίκες (που θέλουν να κάνουν μια καλή γέννα ή να έχουν καλύτερους οργασμούς). Αντίθετα, η μονή γέφυρα, παρότι προσομοιάζει με κίνηση Kegel, είναι πραγματικά μια αποτελεσματική άσκηση για τα αρρενωπά οπίσθιά σου.