fbpx

Να γιατί είναι καλό μετά το μπάνιο να χρησιμοποιείς κρέμα σώματος

Να γιατί είναι καλό μετά το μπάνιο να χρησιμοποιείς κρέμα σώματος

Κάποτε οι κρέμες σώματος ήταν αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο, όμως για κάθε άντρα που νοιάζεται για την εικόνα του, η σωστή περιποίηση σώματος είναι απαραίτητη ώστε να είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος, διατηρώντας την ακαταμάχητη γοητεία του. Έτσι είναι καλό να μάθεις για τις αντρικές κρέμες σώματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 tips για να κάνεις το σωστό grooming για να είσαι στη …τρίχα

 

Η ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος είναι αρκετά σημαντική κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Μετά από το μπάνιο άπλωσε λίγη κρέμα σε όλο σου το σώμα. Είναι ακόμη πιο απαραίτητη εάν ξυρίζεις το σώμα σου αφού μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση πρέπει να ενυδατώνεις το δέρμα.

Υπάρχει λόγος που συνίσταται η εφαρμογή κρέμας σώματος αμέσως μετά το ντους – ή το μπάνιο – για τον απλούστατο λόγο ότι τόσο τα άλατα του νερού, όσο και οι υδρατμοί που δημιουργούνται στο μπάνιο, αφυδατώνουν το δέρμα και κυριολεκτικά στεγνώνουν ευαίσθητες περιοχές, όπως το πίσω μέρος των χεριών (στο ύψος των αγκώνων), τα γόνατα και η επιφάνεια της πλάτης.

Εκεί, συνήθως και λόγω του κακού και κάποτε άγριου τριψίματος με την πετσέτα, επίσης, δημιουργούνται εστίες βακτηρίων, με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά σπυράκια και τις μικρομολύνσεις που ευνοούνται από τη ζέστη και την υγρασία.