fbpx

Να γιατί η γυναίκα θέλει να είναι πιο κοντή από σένα!

Να γιατί η γυναίκα θέλει να είναι πιο κοντή από σένα!

Υπάρχουν ζευγάρια που οι γυναίκες είναι πιο ψηλές από τους άντρες, όμως η πλειοψηφία των ζευγαριών είναι ακριβώς το αντίθετο!

Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες θέλουν οι άντρες να είναι πιο ψηλοί από αυτές για δύο λόγους: πρώτον γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η θηλυκότητά τους, και μπορούν να φορέσουν άνετα τακούνι, και δεύτερον γιατί αισθάνονται ένα αίσθημα προστασίας και θαλπωρής στην αγκαλιά του συντρόφου τους. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το ύψος της συντρόφου τους, αρκεί να μην επηρεάζει τη σωματική τους οικειότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με τη γυναίκα για ψώνια! Το χειρότερο μαρτύριο και πως θα το αποφύγεις

 

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences έρχεται να βάλει στην εξίσωση και το ύψος, παρουσιάζοντας ποιο ρόλο παίζει στη σχέση η διαφορά ύψους ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σεούλ στη Νότια Κορέα που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη η διαφορά ύψους στο ζευγάρι –με τον άντρα φυσικά να είναι ψηλότερος από τη σύντροφό του– τόσο πιο ευτυχισμένη είναι η γυναίκα από τη σχέση.

Ωστόσο, το “πλεονέκτημα” του άντρα φάνηκε να επιδρά θετικά μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα και σταδιακά εξασθενούσε όσο περνούσαν τα χρόνια.

“Αν και είναι γνωστό ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άντρες για λόγους εξέλιξης των ειδών, καμία μελέτη δεν είχε ως τώρα εξετάσει εάν το ύψος παίζει κάποιο ρόλο στην ευτυχία της γυναίκας”, δηλώνει ο ερευνητής Kitae Sohn, συμπληρώνοντας πως η μεγαλύτερη διαφορά ύψους παρουσιάζει θετική συσχέτιση με την ευτυχία της γυναίκας.

Ο ερευνητής τονίζει, ωστόσο, ότι η συσχέτιση μεταξύ ύψους και ευτυχίας γινόταν με την πάροδο του χρόνου πιο αδύναμη και φάνηκε να εξασθενεί πλήρως μετά από 18 χρόνια γάμου.

Ο Δρ Sohn, ο οποίος ανέλυσε στοιχεία που αφορούσαν σε δείγμα 7.850 γυναικών, εξηγεί πως αρκετοί είναι οι πιθανοί λόγοι που εξηγούν τα παραπάνω ευρήματα, όπως ο αισθητικός αντίκτυπος του ύψους στη γυναίκα ή η αντίληψη του ύψους ως δείκτη για την υγεία.

Κλείνοντας, ο Δρ Sohn δηλώνει χαρακτηριστικά πως, όπως με κάθε άλλο αντικείμενο που επιθυμούμε, η απόλαυση όταν πια το έχουμε σταδιακά υποχωρεί, και κάτι αντίστοιχο πιστεύει ότι συμβαίνει και στην περίπτωση των γυναικών που παντρεύονται έναν ψηλό άντρα. Βέβαια, η επίδραση του ύψους φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρή, δεδομένου ότι διαρκεί 18 ολόκληρα χρόνια.