fbpx

Να γιατί η εθνική μας …έπεσε από το …καλάμι!

Να γιατί η εθνική μας …έπεσε από το …καλάμι!

Του Κώστα Μπούρη

 

Τόσες ώρες μετά τον αποκλεισμό ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του διαφημιστικού σποτ για την εθνική στο Παγκόσμιο, που πραγματευόταν την απόσταση που θα σκοράρει ο Γιάννης: Από το σπίτι του …έλεγε το σποτ… από το σπίτι του, που τελικά επέστρεψε μαζί με τους υπόλοιπους της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: MVP ο Γιάννης! Το ευχαριστώ στη μητέρα του που συγκλόνισε

 

Και μου ήρθε το μυαλό, στη μνήμη αν θέλετε, τότε παλιά με εκείνη την εθνική του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών με κόουτς τον Πολίτη… Τότε που δεν υπήρχαν σποτ που έλεγαν ότι θα σκοράρουν από το …σπίτι τους. Τότε που σκόραραν πραγματικά από το παρκέ και κέρδισαν και μας έκαναν όλους υπερήφανους.

 

 

Αυτή η εθνική ομάδα λοιπόν αποκλείστηκε μη καταφέρνοντας να πάρει διαφορά 12 πόντων από μια μέτρια Τσεχία που όμως είχε πάθος… Και λίγο μετά οι ΗΠΑ πήραν χαλαρά την Βραζιλία με 16 πόντους διαφορά! Την Βραζιλία που εμείς είδαμε …χαλαρά και την φάγαμε!

Το σίγουρο είναι ότι για όλα φταίει το «καλάμι» το γνωστό που καβαλάνε όλοι οι Έλληνες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως του καημένου του Καλάθη που πάσχισε να δικαιώσει το όνομα του και τα κατάφερε. Όμως ένας Καλάθης δεν έφτανε να φέρει την πρόκριση!

Αλήθεια σκέφτηκε κανείς στην ομοσπονδία ότι αυτή η ηλίθια υπερβολική δημοσιότητα θα κάνει κακό;

Το «καλάμι» λοιπόν μας απέκλεισε κυρίες και κύριοι! Αυτή τη φορά δεν ήταν ούτε οι διεθνείς συνομωσίες, ούτε οι στημένοι διαιτητές, ούτε η μικρή Ελλαδίτσα που την κατατρέχουν διάφοροι …σκοτεινοί κύκλοι. Το «καλάμι το ελληνικόν» ευθύνεται και ας το χωνέψουμε και εμείς και τα στελέχη της εθνικής ομάδας.

Αλήθεια σκέφτηκε κανένας πριν τους αγώνες ότι ο στόχος όλων των αντιπάλων θα ήταν ο Γιάννης, όπως και έγινε;

Ας στρώσουν λοιπόν τον κ… όλοι οι διεθνείς, με σεμνότητα και ταπεινότητα, να δουλέψουν σωστά μπας και ζήσουμε ξανά τις καλές μέρες του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών αυτή τη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες και να δούμε τη γαλανόλευκή στο ψηλότερο κοντάρι των αγώνων!