fbpx

Να γιατί η κάθε sex – day δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ ίδια

Να γιατί η κάθε sex – day δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ ίδια

Όλα τα σεξ δεν είναι ίδια. Άλλη φορά της κάνεις εσύ το καλύτερο και άλλη εκείνη. Δηλαδή άλλη φορά την …ξετινάζεις στα ύψη και άλλη φορά… σε κάνει να …ξεχάσεις το όνομα σου.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Μελέτη Γερμανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, αποκαλύπτει πως η σεξουαλική απόδοση ενός συντρόφου μπορεί να επηρεάζεται όχι μόνο από τη σωματική, αλλά και από την ψυχική του κατάσταση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακάλυψε πως θα αξιοποιήσεις για σεξ όλους τους χώρους του σπιτιού

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν καλύτερες σεξουαλικές σχέσεις με λιγότερο ευχάριστους συντρόφους. Η έρευνα έγινε σε περίπου 1.000 συμμετέχοντες στη Γερμανία, από ομάδα με επικεφαλής την Julia Velten του Πανεπιστημίου Bochum, με συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι «οι άνδρες που είναι διεξοδικοί και ευσυνείδητοι μπορεί να νιώθουν την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους σεξουαλικά, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και στη σεξουαλική απόδοση του συντρόφου τους».

Για τις γυναίκες η έρευνα αφορούσε τη σεξουαλική ικανοποίηση, τη διέγερση, την επιθυμία, τον πόνο και τη συχνότητα του οργασμού. Για τους άνδρες η έρευνα επικεντρώθηκε στη στυτική λειτουργία, αλλά περιελάμβανε ερωτήσεις και για την επιθυμία, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον οργασμό.

Όλοι οι μετέχοντες στην έρευνα ήταν σε μακροχρόνιες σχέσεις και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη. Κομβικό σημείο της έρευνας αφορά στο συνειδησιακό των συμμετεχόντων. Η συνείδηση περιγράφεται ως χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει την αυτοπειθαρχία, την τάξη και τη φιλοδοξία, που συνδέονται με υγιή σεξουαλική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες επωφελήθηκαν σεξουαλικά από συντρόφους με παρόμοια χαρακτηριστικά – κυρίως τα θετικά. «Σε άνδρες που έχουν εύκολα ερωτικές φαντασιώσεις ή οπτικά ερεθίσματα, το να έχουν σύντροφο που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διευκολύνει τη σεξουαλική λειτουργία» υποστηρίζουν οι ερευνητές.