fbpx

Να γιατί η νέα σου μηχανή δεν είναι …μοντελάκι της μόδας, απλά για να σου …πάει

Να γιατί η νέα σου μηχανή δεν είναι …μοντελάκι της μόδας, απλά για να σου …πάει

Σίγουρα δεν είναι το μοντελάκι που πας να αγοράσεις από κάποιο κατάστημα ενδυμάτων, επειδή σου …πάει! Είναι μια μοτοσικλέτα που πάνω της βασίζεις τη ζωή σου και σίγουρα δεν έχει σχέση με το χρώμα ή με το πόσο… σου …πάει!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως τα παπούτσια που επιλέγεις τον χειμώνα μπορούν να σε …ρίξουν!

 

Μπορεί να γουστάρεις το δείνα ή το τάδε μοντέλο, όμως ένα τρίτο μπορεί να είναι εκείνο που να σου ταιριάζει όχι μόνο σωματικά αλλά και στη συμπεριφορά! Αλήθεια αναρωτήθηκες πόσο καλός οδηγός είσαι σε σχέση με το μηχανάκι που θέλεις να αγοράσεις;

 

 

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα η διαφορά των τύπων (endure, street κλπ) έχει μεγάλη και διαφορετική αίσθηση στην οδήγηση. Στα αυτοκίνητα αν πας από ένα τζιπ σε ένα γρήγορο street αμάξι θα το κουμαντάρεις, επειδή πολύ απλά θα είσαι σε τέσσερις ρόδες. Στη μοτοσικλέτα όμως αυτό δεν είναι τόσο απλό! Αν δηλαδή είσαι συνηθισμένος στα endurο και αποφασίσεις να αγοράσεις racing μοντέλο, τότε μάλλον θα «χάσεις» το μηχανάκι στο πρώτο άνοιγμα του γκαζιού με πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να πέσεις!

Η οδηγική εμπειρία έχει άμεση σχέση σε όλα τα οχήματα και πολύ περισσότερο στις μοτοσικλέτες, όπου πολύ εύκολα μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία.

Η μοναδική σχέση  της μοτοσικλέτας με τα ρούχα είναι ότι πρέπει να είναι στα μέτρα σου. Δεν μπορεί να είσαι 1.90 και να θες να καβαλήσεις ένα γυμνό MT Yamaha! Εκτός του ότι θα φαντάζεις «κάπως» πάνω στη μηχανή σίγουρα δεν θα «δένεις» με την ασφάλεια!

Πριν λοιπόν αγοράσεις τη νέα σου μηχανή σκέψου και μέτρα τις σωματικές σου διαστάσεις και τις οδηγικές σου ικανότητες. Θυμήσου ότι στις μοτοσικλέτες η αλλαγές τύπων γίνονται σταδιακά. Αν δηλαδή βαρέθηκες το «αργό» του endurο δεν μπορείς να πας απευθείας στο racing αν δεν περάσεις πρώτα από τα στάδια της touring και μετά street μοτοσικλέτας!