fbpx

Να γιατί η προπόνηση με λάστιχα είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι

Να γιατί η προπόνηση με λάστιχα είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι

Τα λάστιχα μεταφέρονται εύκολα! Αυτός είναι όμως ένας από τους λόγους που μπορείς να προτιμήσεις την προπόνηση με λάστιχα το καλοκαίρι.

Ο άλλος λόγος είναι ότι μπορείς να προπονηθείς άνετα στην ύπαιθρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με αυτό το «κολπάκι» θα κάνεις την καλύτερη προπόνηση στην άμμο

 

Κατά τα άλλα τα λάστιχα είναι μια πολύ καλή προπόνηση. Τα λάστιχα αποτελούν μέθοδο προπόνησης με αντίσταση, επιτρέπουν μεγάλο εύρος κίνησης στις ασκήσεις και παρέχουν προοδευτική αντίσταση. Αν και το 90% των άρθρων για την προπόνηση δύναμης επικεντρώνεται στη χρήση ελεύθερων βαρών και μηχανημάτων ωστόσο, η προπόνηση με λάστιχα έχει σημαντικά οφέλη στην εκγύμναση επειδή σου δίνει τη δυνάτοτητα αλλαγής. Και στην προπόνηση αν δεν αλλάζεις δεν γίνεσαι καλύτερος.

Η προπόνηση με λάστιχα δεν έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει απλώς τις ασκήσεις με ελεύθερα βάρη, αλλά να παρέχει εναλλακτικές επιλογές άσκησης που δεν συνδυάζονται με τα ελεύθερα βάρη, τα οποία είναι σημαντικά για ένα σώμα που φαίνεται, νιώθει και κινείται υπέροχα.

α λάστιχα δημιουργούν αυτό που αναφέρεται ως “αντίσταση ανόδου” η οποία είναι σημαντικά διαφορετική από τη σταθερή αντίσταση των ελεύθερων βαρών. Παρέχουν σταδιακή αντίσταση, η οποία συνεχώς αυξάνεται καθώς το εύρος της κίνησης αυξάνεται, αυξάνοντας την απόδοση μέσω του πλήρους εύρους κίνησης.

Δεύτερον, μια σταδιακή αντίσταση προκαλεί μεγαλύτερο βαθμό σταθεροποίησης τελικού εύρους, που συμβαίνει όταν απαιτείται σταθερότητα για την πρόληψη τραυματισμών.

Τέλος, μια σταδιακή αντίσταση επιτρέπει την αλλάγή των κινήσεων και την επιτάγχυνση, ακριβώς όπως το σώμα αυξάνει την ισχύ. Έτσι το σώμα αυξάνει τη δύναμή του που είναι το μυστικό για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας, κάτι που όλοι χρησιμοποιούμε κάθε μέρα στη ζωή όχι μόνο τον αθλητισμό.