fbpx

Να γιατί θέλει «κότσια» να …παίξεις με τις …κούνιες!

Να γιατί θέλει «κότσια» να …παίξεις με τις …κούνιες!

Όλων των ειδών οι προπονήσεις είναι καλές και χρήσιμες, όμως άλλες είναι απλές… άλλες πιο δύσκολες και άλλες πολύ ζόρικες!

Και όταν λέμε να παίξεις με τις …κούνιες του πάρκου, εννοούμε χαριτολογώντας να ασκηθείς με την καλλισθενική προπόνηση που είναι μια μέθοδος άσκησης  όπου χρησιμοποιείται το βάρος του σώματος και όχι κάποια βάρη. Μοιάζει πολύ με την ενόργανη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τι σώμα θα έχεις το καλοκαίρι!

 

Περιλαμβάνει μία ποικιλία κινήσεων όπως κάμψεις, έλξεις, βυθίσεις, αιωρήσεις και άλματα, με απλά λόγια καταστάσεις πολύ πιο ζόρικες από την αναερόβια άσκηση του γυμναστηρίου με τα βάρη.

 

 

Φυσικά όλα τα είδη είναι χρήσιμα και επιβεβλημένα αν θέλεις να κάνεις έχεις μια ολοκληρωμένη προπονητική βδομάδα, ωστόσο το να ολοκληρώσεις ένα πρόγραμμα στο πάρκο, πάνω στα μονόζυγα και τα πολύζυγα, θέλει αρκετή προσπάθεια και δύναμη!

 

 

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται καλό ζέσταμα. Λίγο τρεξιματάκι κα πολλές διατάσεις είναι ότι πρέπει και μετά να πιάσεις τα σίδερα.

Αν το κάνεις θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να απομονώσεις μια μυϊκή ομάδα, όπως για παράδειγμα με τα βάρη στο γυμναστήριο. Μπορείς να επικεντρωθείς σε μια ομάδα, όμως παράλληλα θα λειτουργούν και άλλες μαζί. Κάτι που είναι αρκετά ζόρικο και στην αρχή μπορεί να απογοητευτείς, όμως με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρεις.

 

 

Υπάρχουν άνθρωποι που γυμνάζονται μόνο με αυτό τον τρόπο. Κάνοντας καλλισθενική γυμναστική, HITT ή και cardio προπονήσεις. Άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει στη ζωή τους βάρη και έχουν καταπληκτικά σώματα.

Βέβαια το καλύτερο είναι ο συνδυασμός. Και η αερόβια και η αναερόβια άσκηση έχουν τη θέση τους σε ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, ακόμα και αν  η αναερόβια άσκηση, όπως το HIIT, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για την απώλεια λίπους.

 

 

Ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής απαιτεί και τους δύο τύπους άσκησης, με την συνταγή να διαφέρει ανάλογα τους στόχους του κάθε ατόμου. Πάντα με προσοχή, χωρίς να υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές μας.