fbpx

Να γιατί μπορείς και πίνεις πολλούς φραπέδες χωρίς πρόβλημα

Να γιατί μπορείς και πίνεις πολλούς φραπέδες χωρίς πρόβλημα

Πολλοί πίνουν τον φραπέ σα να ήταν …νερό κάτι που όπως φαίνεται δεν συμβαίνει με τα άλλα είδη καφέ.

Ο στιγμιαίος καφές με τον όποιο φτιάχνεται το φραπέ έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το πλήρες γάλα φαίνεται ότι βοηθάει περισσότερο στο να χτίσεις σώμα

 

Ο  κύριος λόγος που μπορείς και πίνεις πολύ φραπέ είναι ότι έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσεις τις ετικέτες, μπορείς να βρεις στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.

Παράλληλα ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχεις ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.