fbpx

Να γιατί να προτιμήσεις πίτσα αν θέλεις γρήγορο μεσημεριανό φαγητό

Να γιατί να προτιμήσεις πίτσα αν θέλεις γρήγορο μεσημεριανό φαγητό

Όταν κάνεις διατροφή το γρήγορο φαγητό δεν ανήκει στις επιλογές! Όμως έρχονται στιγμές που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Τι είναι όμως καλύτερο  να προτιμήσεις.

Ένα κομμάτι πίτσα είναι μια καλή επιλογή αλλά υπό προϋποθεσεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το κοτόπουλο κάνει καλό στην υγεία και όχι μόνο στο …βάρος!

 

Συγκεκριμένα, ένα μικρό κομμάτι πίτσας από λεπτή κρούστα, που έχει μόνο τυρί και σάλτσα ντομάτας, περιέχει 168 θερμίδες.

Ένα κανονικό κομμάτι από αφράτη ζύμη και επιπλέον υλικά, μπορεί να περιέχει πάνω από 600 θερμίδες, ενώ η προσθήκη αλλαντικών ανεβάζει τις θερμίδες και αυξάνει την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε είδος κρέατος που προσθέτετε στην πίτσα, προσθέτει επιπλέον 40 θερμίδες σε κάθε κομμάτι.

Ένα κανονικό κομμάτι από πίτσα πεπερόνι περιέχει 200-250 θερμίδες, ενώ 130 επιπλέον θερμίδες προστίθενται για κάθε 30 γραμμάρια έξτρα υλικών.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η θερμιδική επιβάρυνση εξαρτάται από τα υλικά, το είδος της ζύμης και το μέγεθος του κάθε κομματιού.

Προτιμήστε τις επιλογές με τα λαχανικά, αντί για εκείνες με τα πολλά αλλαντικά. Τα λαχανικά έχουν πολύ λίγες θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νερό. Και το καλύτερο, προσθέτουν γεύση στην πίτσα σας πέρα από το τυρί και τα άλλα υλικά.