fbpx

Να γιατί οι μηχανόβιοι αντέχουν περισσότερο από άλλους μόνοι στο lockdown

Να γιατί οι μηχανόβιοι αντέχουν περισσότερο από άλλους μόνοι στο lockdown

Και όπως λέει ένας φίλος μου ο Τάσος , συνειδητοποιημένος μηχανόβιος: «εμείς μπορούμε να αντέξουμε πιο εύκολα το lockdown. Μπορούμε πιο εύκολα να αντέξουμε τη μοναξιά γιατί έχουμε μάθει να λειτουργούμε μόνοι».

Η αλήθεια είναι ότι ο Τάσος δεν έχει άδικο. Αν το καλοσκεφτείτε ο μηχανόβιος είναι μόνος του, αυτός και η μηχανή του! Μόνος του στις βόλτες, ακόμα και αν είναι με παρέα άλλων μοτοσικλετιστών!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να τι δεν πρέπει να κάνεις με τη μηχανή σου στις μέρες του lockdown

 

Μηχανή – Κράνος – Απομόνωση! Σκέψεις και ηρεμία! Οδήγηση και σκέψεις! Εκτόνωση και χαλάρωση! Ακόμα και σύστημα ενδοεπικοινωνίας να έχεις με τον συνεπιβάτη σου (αν έχεις) η μοτοσικλέτα δεν δίνει ποτέ την αίσθηση της επικοινωνίας, όπως στο αυτοκίνητο. Ακόμα και μουσική να ακούς στο κράνος δεν είναι το ίδιο!

Η μοναξιά του μηχανόβιου είναι γλυκιά και οι περισσότεροι την επιδιώκουν και δεν χρησιμοποιούν ούτε επικοινωνία αλλά ούτε και ηχητικό σύστημα για μουσική στο κράνος! Προτιμούν την ηρεμία του ταξιδιού! Προτιμούν τον ήχο της μοτοσικλέτας τους που τον γνωρίζουν τόσο καλά μέχρι και τον ήχο που βγάζει το τελευταίο γρανάζι του κινητήρα! Προτιμούν να «καθαρίσουν» το μυαλό τους!

Βέβαια το lockdownδεν είναι το ίδιο. Μόνος σπίτι ή ακόμα και με το ταίρι σου, είναι διαφορετική φάση και δύσκολη. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο μηχανόβιος είναι συνειδητοποιημένος και αν θέλετε εκπαιδευμένος στη μοναξιά.

Είναι εκπαιδευμένος να οργανώνει τις σκέψεις του, τα όνειρα του, τα θέλω του, απλά γιατί είναι ένας τρόπος ζωής που έχει επιλέξει!

Με απλά λόγια μπορεί να μείνει μόνος του και σε πολλές περιπτώσεις να το γουστάρει κιόλας! Όχι δεν είναι αντικοινωνικός, είναι απλώς μηχανόβιος!

Και στη τελική γνωρίζει ότι όποια ώρα θέλει, εκτός της απαγόρευσης κυκλοφορίας, μπορεί να καβαλήσει το δίτροχο μωρό του και να ξεδώσει μόνος όπως πάντα! Αυτός και η μηχανή του…

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης