fbpx

Να γιατί οι μοτοσικλετιστές είναι πρακτικοί άνθρωποι

Να γιατί οι μοτοσικλετιστές είναι πρακτικοί άνθρωποι

Το ότι όλοι δεν καβαλάνε μοτοσικλέτες είναι γνωστό, κάποιοι τις φοβούνται και άλλοι απλώς τις μισούν, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Βέβαια υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που …δεν καταβαίνουν από τη μηχανή τους. Ο λόγος για τους μοτοσικλετιστές ή μηχανόβιους –πείτε τους όπως θέλετε δεν έχει σημασία το ίδιο είναι-.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά ο φόβος φυλάει τον αναβάτη ή συμβαίνει το αντίθετο;

 

Είναι γνωστό επίσης ότι η οδήγηση μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου έχουν μεγάλες διαφορές, όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι οδηγοί μοτοσικλετών είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί αυτοκινήτων, είναι όμως πρακτικοί άνθρωποι;

Είναι περισσότερο από τους οδηγούς αυτοκινήτων και ο λόγος έχει να κάνει με το μέσο που οδηγάνε ή αν θέλετε καβαλάνε: Τη μοτοσικλέτα!

Όπως και να έχει στη μηχανή πρέπει να είσαι πρακτικός άνθρωπος για διάφορους λόγους, όπως είναι για παράδειγμα η ασφάλεια, η μεταφορά πραγμάτων, ακόμα και στον σχεδιασμό μιας εκδρομής ή και την πρόβλεψη του καιρού.

Γενικά το αυτοκίνητο δικαιολογεί και πολλά λάθη και καταστάσεις. Δικαιολογεί και την ασάφεια χωρίς να επιζητά την πρακτικότητα. Για παράδειγμα με το αυτοκίνητο δεν σε νοιάζει και καιρό θα κάνει, ενώ με τη μηχανή κοιτάς το δελτίο πριν βγεις από το σπίτι για ευνόητους λόγους.

Με το αυτοκίνητο μπορείς σχετικά εύκολα να διορθώσεις μια λανθασμένη πορεία. Οι αναρτήσεις και οι τέσσερις ρόδες βοηθούν. Στη μοτοσικλέτα, οι ξαφνικές αλλαγές και οι αφηρημάδα πληρώνονται και μάλιστα πολλές φορές πικρά.

Ακόμα και με τη παρέα, είτε με τη γυναίκα, είτε με τον φίλο. Στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει θέμα, στη μηχανή όμως πρέπει να έχεις το νου σου γιατί μπορεί ο συνεπιβάτης ακόμα καικ να σε ρίξει. Αν είναι η γυναίκα σου την μαθαίνεις με τον καιρό…. Πρακτικά πράματα. Αν δεν μάθει δεν ξανανεβαίνει.. Επίσης πρακτικά πράματα!

Σε γενικές γραμμές ο μοτοσικλετιστής λέει τα πράματα με το όνομα τους. Ένα κι ένα κάνουν δύο και πράττει παρόμοια, γιατί είναι η φύση του μέσου, είναι η φύση του ίδιου και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδηγάει και μηχανή ή μόνο μηχανή.

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης