fbpx

Να γιατί οι περισσότερες γυναίκες όλο και πιο σπάνια κάνουν την πρώτη κίνηση

Να γιατί οι περισσότερες γυναίκες όλο και πιο σπάνια κάνουν την πρώτη κίνηση

Μπορεί η ισότητα των δύο φύλων να είναι κάτι που συζητιέται εδώ και πάνω από αιώνα, αλλά στην ουσία παραμένουν πολλά κοινωνικά ταμπού και πιθανά κάποια από αυτά, σε συνδυασμό με άλλους ψυχολογικούς κυρίως παράγοντες, να ευθύνονται για το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, είθισται οι άντρες να είναι αυτοί που κάνουν την πρώτη κίνηση σε μια ερωτική προσέγγιση, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως αυτό αποτελεί κανόνα για όλες τις γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα πλησιάζεις την άγνωστη που σου αρέσει!

Αν και εσύ αναρωτιέσαι γιατί πρέπει ένας άντρας συνήθως να κάνει την ερωτική προσέγγιση και πολλές γυναίκες το αποφεύγουν, ένα άρθρο του gr.askmen.com μας δίνει 8 πιθανές απαντήσεις, που ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα τη γυναικεία ψυχολογία.

 

Η κοινωνία το θεωρεί μη θηλυκό και επιθετικό

Ο πρώτος και βασικός λόγος που συγκρατεί τις γυναίκες απ’ το να κάνουν την πρώτη κίνηση έχει να κάνει καθαρά με το πώς έχουν καταγραφεί στις συνειδήσεις οι ρόλοι των δύο φύλων. Οι άντρες είναι οι κυνηγοί, οι γυναίκες τα θηράματα. Πολλές γυναίκες δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να προσεγγίσουν πρώτες έναν άντρα γιατί νιώθουν ότι κάτι τέτοιο θα τις έκανε λιγότερο θηλυκές και πολύ επιθετικές στα αντρικά μάτια.

Αν θες να αλλάξει αυτή η αντίληψη δεν έχεις παρά να αρχίσεις να ενθαρρύνεις γυναίκες από τον περίγυρο σου να γίνουν πιο τολμηρές στο θέμα ραντεβού. Και επειδή, όπως λένε, ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη, μην περιμένεις και πολλά αν δεν αλλάξεις κι εσύ νοοτροπία. Σίγουρα, όμως, το να ταχθείς υπέρ της απελευθέρωσης των γυναικών στο θέμα θα βοηθήσει.

 

Δεν έχουν ανάγκη να κάνουν την πρώτη κίνηση

Αν και είναι κάπως σκληρό να μιλάμε με όρους της αγοράς για τις ανθρώπινες σχέσεις, η αλήθεια είναι ότι εδώ ισχύει ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά αντρών που ευχαρίστως θα κάνουν την πρώτη κίνηση, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οπότε αποφεύγουν να το κάνουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους είναι και τόσο απαραίτητο. Αν δεν την προσεγγίσεις εσύ, πιθανότατα θα το κάνει κάποιος άλλος.

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση, αν και θα μπορούσες να είσαι κάπως πιο συγκρατημένος. Σταμάτα για λίγο να κάνεις την πρώτη κίνηση και ίσως παρατηρήσεις μερικά μικρά σημάδια αφού υπάρχουν γυναίκες πρόθυμες να σε κυνηγήσουν.

 

Φοβούνται και αυτές την απόρριψη

Ακόμη και για μια γυναίκα που είναι ανοιχτή στην ιδέα να πλησιάσει ένα ελκυστικό άντρα και να του πιάσει την κουβέντα χρειάζονται κότσια. Ο φόβος της απόρριψης είναι ένα συναίσθημα που επηρεάζει εξίσου τις γυναίκες και τους άντρες, οπότε είναι από μόνος του ένας πολύ πιθανός λόγος για να την κάνει πιο συγκρατημένη στις κινήσεις της. Για να τη βοηθήσεις να διώξει τους φόβους της μπορείς να υιοθετήσεις μια πιο θετική στάση και γλώσσα σώματος. Ίσως ένα χαμόγελο από την άλλη άκρη της μπάρας να της στείλει το μήνυμα ότι καλά θα κάνει να σε προσεγγίσει.

 

Δεν θέλουν να φανούν απελπισμένες

Με δεδομένο ότι ο ρόλος του κυνηγού ανήκει παραδοσιακά στον άντρα κάθε γυναίκα φοβάται ότι αν εκείνη αποφασίσει να προσεγγίσει θα φανεί ασυνήθιστο και μπορεί να την περάσουν για απελπισμένη. Αν θες να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανησυχία, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να θυμάσαι ότι δεν είναι ωραίο να γελάσεις ή να προσβάλεις μια γυναίκα που σε πλησίασε, όσο κι αν δεν σου αρέσει.

Κάποιοι άντρες νιώθουν ότι ευνουχίζονται

Δεν είναι πάντα σφάλμα των γυναικών που δεν κάνουν αυτές την πρώτη κίνηση και αυτό γιατί οι άντρες τις αποθαρρύνουν στην πραγματικότητα, φοβούμενοι ότι μια γυναίκα με τέτοια κότσια τους ευνουχίζει. Αν θες κάπως να βοηθήσεις την κατάσταση δεν έχεις παρά να μην διαιωνίζεις τέτοια πρότυπα στη ζωή σου αλλά και να προσπαθήσεις να πείσεις και τους φίλους σου.

 

Η πρώτη κίνηση απαιτεί δημιουργικότητα και άρα χρόνο

Το να κάνεις την πρώτη κίνηση ειδικά στη σύγχρονη εποχή των dating apps απαιτεί κάποια έξυπνη ατάκα, που προϋποθέτει σκέψη. Μερικές γυναίκες απλά δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία και αν σου φαίνονται τεμπέλες σκέψου ότι εύκολα θα το κάνει κάποιος άλλος γι’ αυτές. Βάζοντας όμως κάποιες λεπτομέρειες στο προφίλ σου για τα ενδιαφέροντα σου ίσως της δώσεις μια ιδέα για το τι θέμα να ανοίξει σε μια συζήτηση. Μπορείς και να θέσεις εσύ το θέμα σχολιάζοντας ταινίες ή μουσική.

 

Ξεχνούν ότι ο ρόλος του κυνηγού είναι επιλογή

Οι περισσότερες γυναίκες απλά δεν σκέφτονται ότι το να είσαι κυνηγός στο παιχνίδι των ερωτικών σχέσεων είναι μια επιλογή. Και μόνο που όλες σχεδόν οι ταινίες προβάλλουν τον άντρα σε αυτό τον ρόλο τις κάνει να ξεχνούν ότι μπορούν και αυτές να κυνηγήσουν όποιον βάλουν στο μάτι. Γίνε πιο προσιτός και δώσε ένα σημάδι ότι θα ήθελες να σε πλησιάσει και ίσως τα πράγματα απελευθερωθούν κάπως.

 

Δεν είναι σίγουρες για σένα

Ακόμη και αν μια γυναίκα δεν λέει να ξεκολλήσει τα μάτια της από πάνω σου αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει και την κίνηση. Ο λόγος είναι ότι μια γυναίκα θέλει περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι ένας άντρας για να καταλήξει ότι το πρόσωπο που έχει απέναντι της είναι ο σωστός υποψήφιος. Αν θες, πάντως, να την ψήσεις να έρθει φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο και φρόντισε να είσαι ευγενικός και ειλικρινής.