fbpx

Να γιατί οι φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι οι καλύτερες

Να γιατί οι φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι οι καλύτερες

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που εκτός από τις πρώτες μουντήλες του επερχόμενου χειμώνα έχει και πολλές ηλιόλουστες μέρες. Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που ενδείκνυται για εξορμήσεις κυρίως στο βουνό, αφού από τις θάλασσες και τις παραλίες έχεις χορτάσει από το καλοκαίρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν το καλοκαίρι παίρνει …παράταση και το φθινόπωρο!

 

Το φθινόπωρο ο καιρός είναι ακόμα καλός χωρίς να μας ταλαιπωρεί η ζέστη και τα μονοπάτια είναι στην καλύτερη φάση τους.

 

 

Οι καστανιές προσφέρουν άφθονα τους καρπούς τους και τα μανιτάρια κάνουν πανηγυρικά την εμφάνισή τους σχεδόν σε κάθε μας βήμα.

Μία καλή επιλογή είναι η πεζοπορία σε κάποιο από τα εύκολα μονοπάτια.

Αν πας πρώτη φορά για πεζοπορία, και δεν έχεις σκοπό να πηγαίνεις τακτικά, μπορείς να πας και με τα ρούχα που ήδη έχεις.

 

 

Βέβαια αν σε πιάσει μια ξαφνική μπόρα στο βουνό, και δεν έχεις έστω ένα καλό αδιάβροχο, όχι μόνο θα το μετανιώσεις, αλλά μπορεί και να κρυώσεις άσχημα – αν τα ρούχα σου είναι βρεγμένα, ο κρύος αέρας είναι επικίνδυνος.

Αν πάλι σκέφτεσαι να ασχοληθείς συστηματικά με την πεζοπορία, η αγορά κάποιων εξειδικευμένων ρούχων θα αποδειχθεί εξαιρετική επένδυση.

Σε γενικές γραμμές τα ρούχα αυτά είναι ελαφριά, σε κρατάνε ζεστό επιτρέποντας παράλληλα στο δέρμα σου να αναπνέει, και παράλληλα μπορούν να φορεθούν και εκτός βουνού.