fbpx

Να γιατί ο γυμνασμένος έχει καλύτερη καριέρα

Να γιατί ο γυμνασμένος έχει καλύτερη καριέρα

Φαίνεται πως η γυμναστική δεν κάνει καλό μόνο στο μυαλό και το σώμα μας. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως για τους άντρες η γυμναστική κάνει καλό και στην καριέρα αφού οι άλλοι βλέπουν τους γυμνασμένους άντρες ως καλύτερους ηγέτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 11 σημάδια που δείχνουν ότι θα είσαι πετυχημένος

 

Ερευνητές από τη Σχολή Επιχειρήσεων Haas του Πανεπιστημίου UC Berkeley και το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού μέτρησαν με ειδικά μηχανήματα την δύναμη τους οι ειδικοί τους φωτογράφησαν και έδειξαν τις φωτογραφίες τους σε διευθυντές επιχειρήσεων κάνοντας τους την ερώτηση: Ποιον θα προσλαμβάνατε; Μάλιστα έφτιαξαν και φωτογραφίες αλλάζοντας τα πρόσωπα με τα σώματα χρησιμοποιώντας το Photoshop για να δουν εάν το πρόσωπο είχε καμία σημασία στην αντίληψη που είχαν οι άλλοι για τις ηγετικές ικανότητες των άλλων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Personality and Social Psychology έδειξαν πως αυτοί που ήταν πιο γυμνασμένοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν ή να πάρουν προαγωγή από τους λιγότερο γυμνασμένους.<br />Φάνηκε λοιπόν πως ασχέτως προσώπου τα πιο γυμνασμένα κορμιά χαρακτηρίστηκαν ως πιο κατάλληλοι ηγέτες στη δουλειά.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Οι άνθρωποι υποσυνείδητα θεωρούμε πως οι γυμνασμένοι άντρες είναι και καλύτεροι ηγέτες άρα και πιο ικανοί να είναι σε μια θέση.