fbpx

Να γιατί πρέπει η τεστοστερόνη σου να είναι σε κανονικά επίπεδα

Να γιατί πρέπει η τεστοστερόνη σου να είναι σε κανονικά επίπεδα

Αν η αντοχή σου μειώνεται συνεχώς! Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην σεξουαλική σου ζωή! Αν έχεις περισσότερο λίπος τότε υπάρχει πιθανότητα να έχεις χαμηλή τεστοστερόνη στον οργανισμό σου! Τότε υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης μεταξύ των άλλων προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν από την έλλειψη αυτής της ουσίας. Όμως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αφού μπορείς με απλές κινήσεις να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσες στύσεις καθημερινά σε κάνουν έναν …μέσο άντρα!

 

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τον οργανισμό κυρίως από τους όρχεις και συντελεί στην παραγωγή του σπέρματος επηρεάζει τη σεξουαλική διάθεση την μυική μάζα και δύναμη την οστική πυκνότητα και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του φύλου.

 

 

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου «George Washington» δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine μελέτη στην οποία εξέτασα τα ιατρικά αρχεία 200 ανδρών κατά μέσο όρο 48 ετών. Όλοι είχαν εξεταστεί από ενδοκρινολόγο μετά από αιματολογικές εξετάσεις που είχαν δείξει ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους ήταν οριακά χαμηλά (μεταξύ 200 και 350 ng/dL).

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης δημογραφικά στοιχεία το γενικότερο ιατρικό ιστορικό του δείγματος τη χρήση φαρμάκων και τυχόν συμπτώματα υπογοναδισμού. Εξέτασαν επίσης αν οι άνδρες είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη ή αν είχαν πάρει αντικαταθλιπτικά.

 

 

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες είχαν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και χαμηλά ποσοστά σωματικής δραστηριότητας συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Υπέφεραν επίσης από στυτική δυσλειτουργία μειωμένη λίμπιντο  λιγότερες πρωινές στύσεις χαμηλή ενεργητικότητα και διαταραχές ύπνου.

Τα ποσοστά κατάθλιψης ήταν 62% στα άτομα 20-30 ετών 65% στα άτομα 40 ετών και άνω 51% στους άνδρες άνω των 50 ετών και 45% σε όσους ήταν 60 ετών και άνω.

Πως ανεβάζεις την τεστοστερόνη σου;

Πως μπορείς όμως να αυξήσεις την παραγωγή αυτής της σημαντικής ορμόνης στον οργανισμό σου;

 

  1. Κράτησε τα επίπεδα λίπους χαμηλά στο 10 με 25 %.
  2. Τρώγε αρκετές θερμίδες για να συντηρήσεις το τελικό βάρος σου.
  3. Περίπου το 35% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας πρέπει να προέρχεται από λιπαρά.
  4. Ισορρόπησε το ποσοστό πρωτινής και υδατανθράκων. Πρέπει να παίρνεις 2 γραμμάρια πρωτεΐνη ανά κιλό βάρους. Υπολόγισε τις συνολικές θερμίδες και το πόσο πρωτεΐνη και λίπος χρειάζεσαι. Αφαίρεσε από τις συνολικές θερμίδες τις θερμίδες από πρωτεΐνη και λίπος για να υπολόγισε πόσους υδατάνθρακες θα πρέπει να τρως.
  5. Περιόρισε το αλκοόλ
  6. Απόφυγε την σόγια και την πρωτεΐνη που προέρχεται από σόγια.
  7. Πάρτε μια πολύβιταμίνη που να περιέχει ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ο ψευδάργυρος είναι βασικό στοιχείο για την παραγωγή τεστοστερόνης.
  8. Κάνε προπόνηση με βάρη τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
  9. Κάνε ασκήσεις για αντοχή και δύναμη.