fbpx

Να γιατί πρέπει να αφήσεις την προπόνηση στις διακοπές και να ξεκουραστείς

Να γιατί πρέπει να αφήσεις την προπόνηση στις διακοπές και να ξεκουραστείς

Λίγες ή πολλές μέρες διακοπές και αν σκέφτεσαι το πώς θα προπονηθείς τότε ίσως είναι καλό να αναθεωρήσεις.

Η ξεκούραση στις διακοπές είναι επιβεβλημένη για τον οργανισμό σου αφού αποκαθιστά και ξαναχτίζει τον εαυτό του αφού οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορούμε να έχουμε μια σχεδόν νέα καρδιά σε τρεις μόνο μέρες. Το τελευταίο λοιπόν πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε τις διακοπές μας σε μια κουραστική αγγαρεία!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Tips για να ξεκουραστείς πραγματικά στις διακοπές σου

 

Γι αυτό  άσε τις προπονήσεις στις διακοπές και φρόντισε να ξεκουραστείς κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Δες κάποιες ιδέες:

 

  • Κοιμήσου

Τι είναι αυτό που μας μένει μετά το τέλος των διακοπών; Οι αναμνήσεις. Και οι μνήμες αναπαράγονται και αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου αναπτύσσουμε και νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Εξάλλου, όταν αποφασίζουμε συνήθως να πάμε διακοπές, είναι επειδή είμαστε εξαντλημένοι. Επομένως κοιμήσου μέχρι να χορτάσεις ύπνο!

 

 

  • Κάνε χαλαρές σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες

Η ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων γίνεται μέσω ενός συνδυασμού φυσικής –  πνευματικής άσκησης και σωστού ύπνου. Αν για παράδειγμα πας για περπάτημα, πεζοπορία, ποδήλατο και διαβάζεις ένα βιβλίο δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες για τον εγκέφαλο σου, ώστε να αναγεννηθεί ύστερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

  • Δώσε έμφαση στις εμπειρίες

Η καρδιά κάθε προορισμού είναι οι άνθρωποι. Μπορεί να υπάρχει η διαφορά της γλώσσας αν είσαι εξωτερικό ή νοοτροπιών αν είσαι στο εσωτερικό, αλλά οι άνθρωποι βρίσκουμε διαρκώς τρόπους να ξεπερνάμε τέτοια εμπόδια με ευκολία. Οι πιο δυνατές αναμνήσεις από διακοπές συνήθως περιλαμβάνουν συζητήσεις και νέες φιλίες.

 

 

  • Μπες στη περιπέτεια αλλά με μέτρο

Κάποιοι προτιμούν το bungee jumping, άλλοι την ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο και άλλοι προτιμούν απλά να τα παρακολουθούν. Οι διακοπές περιλαμβάνουν νέες εμπειρίες. Είναι καλό να δοκιμάζεις κάποια από αυτά τα extreme sport αν φυσικά είναι κάτι που δεν σε καταπιέζει.

Μη ξεχνάς σε καμία περίπτωση ότι οι διακοπές δεν είναι αγγαρεία και ότι η ξεκούραση αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας όπλο για έναν υγιή τρόπο ζωής.