fbpx

Να γιατί πρέπει να γυμνάζεις τους γλουτούς σου – Δες πως θα το κάνεις σωστά (Video)

Να γιατί πρέπει να γυμνάζεις τους γλουτούς σου – Δες πως θα το κάνεις σωστά (Video)

Η εκγύμναση των γλουτών δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών και ας θαυμάζουμε τα καλλίγραμμα γυναικεία οπίσθια. Όπως λοιπόν εμείς θαυμάζουμε, έτσι και εκείνες θαυμάζουν περισσότερο έναν άντρας που έχει καλογυμνασμένους γλουτούς, δηλαδή στην απλή καθομιλουμένη: Γυμνασμένα οπίσθια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάλλον είναι καιρός να αρχίσεις να …πονάς με super set!

 

Η άσκηση ώθησης ισχίου δεν είναι τόσο συνηθισμένη στον αντρικό πληθυσμό αν και θα έπρεπε να είναι, επειδή ενεργοποιεί και γυμνάζει τον μέγα γλουτιαίου μυ, περισσότερο από ότι τον ενεργοποιούν τα καθίσματα. Το ίδιο μάλιστα ισχύει και για τον δικέφαλο μηριαίο μυ.

 

 

Αν δεν έχεις ακούσει μέχρι τώρα για την hip thrust μάλλον ζεις πίσω από τις αρκούδες. Έγινε διάσημη από τον ειδήμονα των γλουτών Bret Contreras. Σύμφωνα με έρευνές του, αυτή η άσκηση δίνει την μέγιστη ενεργοποίηση συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη! Η άσκηση Hip Thrust είναι μια άσκηση γλουτών που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη δύναμη, την ταχύτητα και τη δύναμή σου με την ώθηση και επέκταση των ισχίων. Οταν λέμε γλουτούς αναφερόμαστε κυρίως σε τρεις μυς. Τον μέγα, τον μέσο και τον μικρό γλουτό. Όλοι δουλεύουν σαν συνεργοί αλλά στοχεύουν και διαφορετικά. Εάν οι γλουτοί σου είναι αδύναμοι η ταχύτητα και η δύναμη είναι σε πτώση και αυτό σημαίνει κάνεις πιο αδύναμα Squats και Deadlifts, σε πιο αργούς χρόνους καθώς και χαμηλότερα κάθετα άλματα.

 

 

Εκτός λοιπόν από το καλλίγραμμο σώμα οι εκγύμναση των γλουτών σου προσφέρει καλύτερη στάση του σώματος. Η σωστή στάση του σώματος διασφαλίζει ότι οι μύες του σώματος είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι.

Επειδή συμβάλλουν στην πρόληψη τραυματισμών. Οι αδύναμοι γλουτοί έχουν συσχετιστεί με τραυματισμούς του κάτω κορμού όπως γόνατα, ισχίο, αστράγαλοι κ.λπ.

Επειδή συμβάλλουν σε καλύτερη επιτάχυνση και μέγιστη ταχύτητα, αυξάνουν την αλτικότητα, βελτιώνουν την ευκινησία και την αντανακλαστική κίνηση, δίνουν περισσότερη ισχύ σε αρασέ και ζετέ.