fbpx

Να γιατί τη περίοδο των Χριστουγέννων δεν πρέπει να αγχώνεσαι με το φαγητό!

Να γιατί τη περίοδο των Χριστουγέννων δεν πρέπει να αγχώνεσαι με το φαγητό!

Το γεγονός ότι έχει καταφέρει με κόπο να κάνεις ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που θα πρέπει να σε καταπιέζει τις ημέρες των γιορτών!

Ψυχολογικά να το δεις δεν είναι και ότι καλύτερο να καταπιέζεις τον εαυτό σου ενώ μπροστά σου υπάρχουν όλες οι λιχουδιές και ούτε φυσικά να μένεις νηστικός ανάμεσα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, τρώγοντας κάτι λίγο, επειδή δεν πρέπει να βάλεις κιλά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί οι millennials δεν περνάνε καλά τα Χριστούγεννα!

 

Αν δεν είσαι λοιπόν επαγγελματίας μοντέλο που αμέσως μετά τις γιορτές έχεις μια σημαντική φωτογράφιση τότε καλό είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις μέρες αυτές!

Πέρα από την απλή λογική, υπάρχουν και πιο στιβαρά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν πόσο δύσκολο είναι να πάρει κανείς βάρος μετά από μερικές μέρες υπερφαγίας.

Παρότι τυπικά οι άνθρωποι λένε πως μέσα σε μια περίοδο γιορτών, π.χ. Χριστούγεννα ή Πάσχα, παίρνουν 3-4 κιλά, μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, βρήκε πως κατά μέσο όρο οι περισσότεροι παίρνουν μόνο ένα κιλό.

Λιγότερο από το 10 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη πήραν πάνω από 2,5 κιλά μεταξύ της ημέρας των Ευχαριστιών και της Πρωτοχρονιάς (μια περίοδος περίπου έξι εβδομάδων).

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Αν βρεθείτε έξω για φαγητό ή στις διακοπές σας, απολαύστε το φαγητό χωρίς τύψεις. Απλά τις επόμενες ημέρες αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα και προσπαθήστε να τρώτε λίγο πιο υγιεινά για να το αντισταθμίσετε, κυρίως από θρεπτικής αξίας.

Και στην τελική όταν αρχίσεις τις προπονήσεις σου εύκολα μπορείς να χάσεις μέχρι και δύο κιλά τη βδομάδα. Επομένως μη σκας και απόλαυσε τις στιγμές!